3 dni temu podczas ćwiczenia na ab-rollerze, będąc w dole, podczas napięcia barku usłyszałam jakby coś strzeliło w barku i poczułam ból. Pojechałam do szpitala, na zdjeciu RTG wszytsko ok, lekarz stwierdził skręcenie i naderwanie stawu ramiennego Zalecił chodzenie w ortezie, leki przeciwbólowe 3x dziennie, zimne okłady 4-6x dziennie, kontrola za 3 tyg w razie braku poprawy. Mam też zabiegi rehabilitacyjne; terapuls, ultradźwięki, laser. Ramie boli cały czas, w każdej pozycji. Żadne maści czy okady nie łagodzą bólu. Leków nie biorę bo szkoda mi wątroby. Zależy mi na szybkim powrocie do sprawności i treningów. Mam kilka pytań:
1) Czy w ortezie(kamizelka) mam chodzić cały czas bez przerwy? Czy ręka nie potrzebuje żadnego ruchu? Czy po takim czasie zastaną mi się mięśnie? mam ból w bicepsie i przedramieniu wynikający chyba ze spięcia ręki w pozycji w jakiej mam założoną orteze :o
2) Czy od poniedziałku mogę zacząć rehabilitacje? Im wczesniej tym lepiej?
3) Czy tejpy dadzą jakiś efekt w tym przypadku? (myślałam zeby od poniedziałku do piątku brać rehabilitacje a na weekend kleić tejpy)
4) Czy jakies suplementy mogą przyspieszyć regeneracje? Animalflex lub glukozamina dadzą jakiś efekt?
1) Czy w ortezie(kamizelka) mam chodzić cały czas bez przerwy? Czy ręka nie potrzebuje żadnego ruchu? Czy po takim czasie zastaną mi się mięśnie? mam ból w bicepsie i przedramieniu wynikający chyba ze spięcia ręki w pozycji w jakiej mam założoną orteze :o
2) Czy od poniedziałku mogę zacząć rehabilitacje? Im wczesniej tym lepiej?
3) Czy tejpy dadzą jakiś efekt w tym przypadku? (myślałam zeby od poniedziałku do piątku brać rehabilitacje a na weekend kleić tejpy)
4) Czy jakies suplementy mogą przyspieszyć regeneracje? Animalflex lub glukozamina dadzą jakiś efekt?