Witam, mam pytanie dotyczące skręconego stawu skokowego. Skręciłam prawy staw skokowy po raz pierwszy w życiu. Niestety zerwaniu uległo więzadło skokowo-strzałkowe przednie. Jest to połączone ze złamaniem awulsyjnym - oderwaniem fragmentu kostnego. Lekarze u którzych byłam są podzieleni. Jedni uważają, że potrzebna jest operacja, inni, że wystarczy właściwa rehabilitacja i odzyskam sprawność. Na czym dokładnie polegają takie operacje i jakie mam szanse na w miarę normalne życie, jeśli tej operacji się nie poddam. Jakie ewentualnie mogą się z tym wiązać ograniczenia. Od skręcenia minął miesiąc, a noga nadal boli. Po upływie jakiego czasu takie dolegliwości bólowe mijają?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Kwestia o które pytasz są bardzo indywidualne i zależą od konkretnego przypadku i ich interpretacji stąd też możesz mięć różne opinie, konsekwencją może byc niestabilność w stawie i tendencja do skręceń , nawykowych zwichnięć. Odczuwanie dolegliwości bólowych jest stricte związane choćby z tym sposobem leczenia, jakie zalecania masz na chwile obecną?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!