Po pewnym czasie od kiedy zaczalem robic przysiady zaczelo mi cos skrzypiec w jednym kolanie. Przysiady robie bez zadnego obciazenia trzy razy w tygodniu i to skrzypienie pojawilo sie jakos po miesiacu odkad zaczalem robic. Waga to 55 kg wiec nie jest to raczej tym spowodowane. Jakie moga byc przyczyny i co z tym moge zrobic bo jednak troche dziwnie sie cwiczy z tym odglosem ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
To w takim razie nie rozumie dlaczego ortopeda nie poradzil mi udac sie do takiego fizjoterapeuty skoro wyraznie go pytalem co mam zrobic aby nie skrzypialo miw tym kolanie ? Powiedzial jedynie ze byc moze taka moja uroda i dlatego skrzypi. Tyle sie dowiedzialem.
...
Napisał(a)
pewnie słabe smarowanie w stawie, poczytaj o lekach na to możesz zaczac od kolagenu i glokozaminy
...
Napisał(a)
Zrobilem sobie zdjecie rtg tego kolana i oto co wyszlo w opisie.
Na zlecenie lekarza kierujacego zdjecie wykonano jedynie w projekcji ap. Zmian zwyrodnieniowych w zakresie czesci kostnych stawu kolanowego nie stwierdza sie.
Pytalem tez o jakies tabletki to ortopeda jedynie stwierdzil ze nie ma po co ich zazywac bo nie jest w zaden sposob udowodnione ze one wogole pomagaja a jak skrzypialo tak skrzypi mi nadal w tym kolanie mimo ze juz od ponad 3 miesiecy nie robie zadnych cwiczen na nogi. Zastanawiam sie co moge zrobic aby sie pozbyc tego skrzypienia ? Probowac zazywac jakies tabletki ?
Zmieniony przez - Apytam w dniu 2013-12-19 00:31:46
Na zlecenie lekarza kierujacego zdjecie wykonano jedynie w projekcji ap. Zmian zwyrodnieniowych w zakresie czesci kostnych stawu kolanowego nie stwierdza sie.
Pytalem tez o jakies tabletki to ortopeda jedynie stwierdzil ze nie ma po co ich zazywac bo nie jest w zaden sposob udowodnione ze one wogole pomagaja a jak skrzypialo tak skrzypi mi nadal w tym kolanie mimo ze juz od ponad 3 miesiecy nie robie zadnych cwiczen na nogi. Zastanawiam sie co moge zrobic aby sie pozbyc tego skrzypienia ? Probowac zazywac jakies tabletki ?
Zmieniony przez - Apytam w dniu 2013-12-19 00:31:46
...
Napisał(a)
witam, imbir i kurkuma pomaga stosowane z kolagenem, cissus z fitmaxa pomaga osobiscie stosowalem, i najlepsze jak an razie na rynku według mojego doswiadczenia to joint-force z firmy e-pharm
...
Napisał(a)
Ja bym Ci polecił glukozaminę ale HCL, która jest w produkcie np. Animal Flex. Bo zwykła w tabletkach jest nic nie warta. Po prostu nie przyswaja się.
...
Napisał(a)
To są preparaty dla IDIOTÓW, którzy dalej je zachwalają. Tak jak powiedział ortopeda nie ma żadnych dowodów, aby pomagały. Choć dowody takie próbuje się uzyskać, ale dla jednostek chorobowych nieco bardziej poważnych niż skrzypienia. Wracając do skrzypienia, to jego powodów może być co najmniej kilka i wymagają one dobrego ortopedy i w praktyce prawie zawsze fizjoterapeuty. Są oni dostępni praktycznie tylko prywatnie za opłaty rzędu 100 zł za wizytę. Jeśli kogoś na to nie stać, to pozostaje mu brać właśnie takie tabletki, których jedyną zaletą jest, że są w miarę tanie.
...
Napisał(a)
bomber skoro napisałes ze wymionione przezemnie preparaty sa nic nie warte, jestes właśnie tym idiotą , ja wymieniajac je tak jak np. imbir który wlasnie polecił mi świetny ortopeda, opieram sie na doświadczeniu, dzieki tym preparatom uratowałem swój układ ruchu imb.ec.ylu wiec wyjdź z domu a nie czytaj internetowe głupoty
Zmieniony przez - yo5 w dniu 2013-12-19 16:28:06
Zmieniony przez - yo5 w dniu 2013-12-19 16:28:06
...
Napisał(a)
"Logika" Twojej wypowiedzi jasno potwierdza, do kogo skierowane są reklamy tych środków 

...
Napisał(a)
A taki fizjoterapeuta to w jaki sposob mi moze pomoc skoro ortopeda nie zaleca tabletek ?
...
Napisał(a)
Dobry fizjoterapeuta sam często diagnozuje a następnie używa szeregu metod mających na celu przywrócenie sprawności. Nie chcę tu wchodzić w szczegóły, macie tu na forum "nieomylnego" studenta fizjoterapii, niech się promuje :)
...
Napisał(a)
Jakies masaze robi czy jak ? Jakos sobie nie moge tego wyobrazic jak mozna wyeliminowac skrzypienie w kolanie.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!