Szacuny
0
Napisanych postów
51
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
1164
Wczoraj na basenie złapał mnie skurcz w łydce , ale do teraz mnie boli przy chodzeniu. Jest to na tyle duży dyskomfort ze nie wiem co z tym zrobić , bo rozpisany mam na dzisiaj pływanie a potem nogi. Da się jakoś zlagodzić ten ból żebym mógł dzisiaj zrobić normalnie trening ?
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Spróbuj rozrolować na wałku do ciasta, chyba że masz profesjonalny roler. Może tam jest jakiś przykurcz, którego trzeba się pozbyć.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
9
Napisanych postów
45
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
2912
Raczej nie powinno się wykonywać treningu na "uszkodzonym" mięśniu bo możesz doprowadzić do jego przetrenowania czy też naderwania co może skończyć się dłuższą przerwą niż jeden pominięty trening. A poza tym jak już ktoś powiedział magnez i potas + delikatne rozciąganie przed i po treningu co do masowania bolesnego punktu nie jestem do końca przekonany, w ten sposób nieumiejętnie też można narobić szkód, wybierz się raz do fizjoterapeuty niech pokaże Ci co i jak ;)
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Warto wprowadzić suplementacje magnezem i potasem, bo często mamy niedobory tych składników.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„