Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
530
Na Hyperrealu polecili mi to forum w mojej sprawie, więc witam serdecznie :)
Mam hiperprolaktynemię (nie spowodowaną żadną formą dopingu i tym podobnych, krótko mówiąc - zdecydowanie przesadzałem z ejakulacją, a jak wiadomo podczas orgazmu do krwi wyrzucana jest sporo ilość prolaktyny, która zatrzymuje działanie dopaminy i ogranicza produkcję testosteronu nawet do dwóch tygodni.
Objawy? Standard - lekka ginekomastia (na szczęście na razie nie ma tragedii), załamanie psychiczne, brain fog itp.
Kupiłem Cabaser 1mg, 10 tabletek. W związku z tym mam pytanie:
Jak go dawkować, żeby osiągnąć pożądany efekt? Brać w ciągu dnia czy na noc? Na pusty żołądek czy podczas posiłku? Ile potrwa obniżanie poziomu prolaktyny i czy nie powróci ona do poprzedniego poziomu po odstawieniu leku (oczywiście biorąc pod uwagę fakt, że nie będę poddawał się pewnej przyjemnej czynności z renią rączkowską)?
Szacuny
67
Napisanych postów
1615
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
23367
1 TAB cabaseru zniszczy ci prolaktynę do zera przy takim wyniku . Weź 1/3 i pójdź na badania . Ja kiedyś wziąłem na cyklu 2 tab w odstępie 3 dni i normę miałem 86-324 ja miałem 3 czyli konkretnie działa cabaser
Szacuny
418
Napisanych postów
20242
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
171137
Byles z tym u endokrynologa czy sam na wlasna reke zdjagnozowales swoj problem ?? Co do ejakulacji i podbijania poziomu prolaktyny to nie wiedzialem i sie zmartwilem
Szacuny
384
Napisanych postów
9627
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
133473
Cabaser daj na początek 1 tabletkę a potem 2 razy po pół co 5 dni i to załatwi sprawę.
W normalnej sytuacji, zbita prolaktyna nie powinna już aż tak podskoczyć chyba, że u Ciebie występuje jakiś czynnik, który ją podbija ale raczej inny niż sądzisz.
Były czasy, kiedy się jechało i 4x dziennie i jakoś nie zauważyłem efektów ubocznych
Zmieniony przez - KruQ w dniu 2013-10-13 18:48:13
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
530
Ale jak się jedzie codziennie po 6-8 razy dziennie przez 3 lata, to w końcu organizm nie wytrzymuje ;)
To nie może być przypadek, problemy zaczęły się właśnie wtedy gdy zacząłem intensywnie jechać na manualu.
Jutro odbieram Cabaser z poczty, czyli jutro połknąć całą jedną tabletkę? Czytałem, że najlpiej przed snem, w trakcie posiłku, wtedy biodostępność jest większa, czy to prawda?
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
530
Ile czasu przy takim dawkowaniu zajmie zbicie poziomu prolaktyny do normy? Nie powinno się brać mniejszych dawek, czytałem że 1 tabletkę tygodniowo się je
Szacuny
0
Napisanych postów
17
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
530
Ile czasu przy takim dawkowaniu zajmie zbicie poziomu prolaktyny do normy? Nie powinno się brać mniejszych dawek, czytałem że 1 tabletkę tygodniowo się je
Szacuny
384
Napisanych postów
9627
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
133473
Ja miałem prl wywalone ok 3 razy górna granica i dwoma tabletkami, wziętymi mniej więcej w taki sposób jak Tobie podałem, zbiłem do widełek.
Zatem weź jutro jedną, za 5 dni pół i po kolejnych 5 dniach drugie pół. Potem idź na badania.
Zmieniony przez - KruQ w dniu 2013-10-13 19:02:13
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia