Szacuny
15
Napisanych postów
555
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3466
Czy jeżeli jestem na redukcji to mogę smażyć piersi z kurczaka na zwykłym oleju ?
Czy taki tłuszcz z kuraka, po usmażeniu na zwykłym oleju może się jakoś specjalnie odkładać, gdy trzymam odpowiedni bilans kaloryczny + wykonuję aeroby?
Szacuny
15
Napisanych postów
555
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3466
mam już dosyć kilka lat jedzenia gotowanej piersi, a jak dzisiaj usmażyłem to aż uszy się trzęsły :P, robię ogólnie rekompozycję ciała na LG i pytam czy smażenie na oleju może utrudnić jakoś magicznie spalanie body fat ;) oczywiście bilans w DNT ujemny, w DT dodatni
Zmieniony przez - TeoMaster w dniu 2014-01-14 19:12:51
Szacuny
15
Napisanych postów
555
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3466
czyli jak wleję na patelnię 40ml oleju i na tym usmażę 300g kury, to do tych 45g tłuszczy ( co ma usmażona kura) dodaję jeszcze 40ml oleju które dolałem?
I tak wszystko się nie wchłonie w kuraka.. nie wiem jak liczyc
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Nie wiem co masz na myśli pod stwierdzeniem "zwykły olej" ale na słonecznikowym nie polecam smażyć. Kup sobie masło klarowane, smalec, pam, czy ew. rzepakowy. Na teflonie wystarczy posmarować troszeczkę patelnię żeby usmażyć, a nie lać 40ml.
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
558
Moim sposobem na zjedzenie gotowanego jak już nie wchodziło to ugotowane mięso wrzuciłem do miksera , zmiksowałem wszystko na najmniejsze drobinki i jak szamałem to odrazu zapijałem wodą żeby wchodziło :D
Szacuny
0
Napisanych postów
39
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
368
Ja np jak panieruję kurczaka to na 200g używam ok łyżki oleju, przyprawiam, mieszam to, rozgrzewam patelnię i wtedy wrzucam zapanierowanego w oleju i przyprawach kurczaka, bez problemu się upiecze i nie przypali :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78019
Wiek
40 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766910
Gotowana pierś sama w wodzie rzeczywiście jest słaba w smaku. Jednak można trochę się wysilić, pogotować warzywa np wodą i sokiem pomidorowym, przyprawy, pierś w kostkę i smak na pewno będzie dobry.