Hej, aktualnie jestem na redukcji i chciałbym zapytać, czy smażenie potraw na oleju kokosowym, jeśli go potem dodam do dziennego bilansu jest okej? Generalnie zawsze pare kropli na tej patelni zostanie, ale w większości przyswajam go tyle ile wrzuciłem na patelnie. Czy taki olej nie tarci swoich właściwości podczas smażenia? Czy powinienem zupełnie beztłuszczowo smażyć potrawy? Często taki zabieg pozwala mi na dobicie tłuszczy, których mi brakuje.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Nie, olej kokosowy (dobry) to dobry wybór. Możesz też pić olej lniany 1 łyżkę dziennie (10g) do nadrobienia braków w tłuszczach
"You're not dieting for f***ing taste motherf***er, you're dieting for the results the dieting is gonna give you. Shut the f*** up and eat that shit"
...
Napisał(a)
Dziękuje za odpowiedz. Korzystam z oleju, który jest 100% czysty, bez żadnych dodatków. Taki wybór jest dobry?
...
Napisał(a)
Olej kokosowy zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe, które same w sobie są utwardzone i utleniają, więc nadaje się idealnie do smażenie i nie traci przy tym wartości
...
Napisał(a)
A jak się ma sprawa z oliwa z oliwek? Czy oliwa dobrej jakości tez może być stosowana do smażenia?
...
Napisał(a)
ja bym do smarzenia dal smalec a olej kokosowy dawal do kulo odpornej kawy 100% wykozystania i oczywiscie nie rafinowany :) sam tak robie za drogi zeby dawac na patelnie ;D
1
...
Napisał(a)
bednar93A jak się ma sprawa z oliwa z oliwek? Czy oliwa dobrej jakości tez może być stosowana do smażenia?
nadaje się, ale do krótkiego :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!