Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
872
Jak widać tutaj sami znawcy, każdy mówi, że niby nie można ale jednak, że nie zaszkodzi. W tym artykule piszą, że powinno się smażyć na oliwie z oliwek: http://potreningu.pl/diety/artykuly/2123/jak-znalezc-czas-na-przygotowywanie-zdrowych-posilkow . W innych artykułach również widziałem, że można smażyć na oliwie. Nie spotkałem się jeszcze, że smażenie na oliwie jest rakotwórcze.
"Wazna rzecza dla mnie jest jedność, jedna miłość, jeden Bóg
to napewno"
Szacuny
33
Napisanych postów
1924
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
22174
smażenia na oliwe jest nie zdrowe. oliwa szybko sie utlenia co powoduje uwalnianie sie rakotwórczych substancji itp. lepiej smażyć na oleju bądź na smalcu. oczywiście nie dajmy sie zwariować, od czasu do czasu można.
pzdr. ;]
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
510
Skoro smażenie na oliwie szkodzi to jak się ustosunkować do pieczywa z ziarnami słonecznika, dyni, sezamu. te ziarna są poddane wysokiej temperaturze przez ok. godz. a jeszcze wędzone/pieczone czy także smażone oleiste ryby
Szacuny
12
Napisanych postów
4502
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
15443
olej lepszy czy Cię kolego pop.ierdo... liło?
Wszystko na Oliwie! Pić smażyć, itd.. Jedynym minusem jest cena innych brak..
smażenia na oliwe jest nie zdrowe. oliwa szybko sie utlenia co powoduje uwalnianie sie rakotwórczych substancji podchodząc tak do sprawy to smaż na suchej patelni..
Zmieniony przez - diakonos_0 w dniu 2008-10-23 10:52:48
1
Nie było zamiarem autora zawarcie w w/w wyrażeniach związku z celebrowaniem rytuału prokreacyjnego