Szacuny
2
Napisanych postów
110
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1519
Witam mam pytanie czy jeśli chce zrobic ziemniaki w piekarniku i poleje je 50ml oliwy to czy do bilansu wliczyć 50ml? Czy takie cos dopuszczalne jest na redukcji?
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
Wliczac. I nie lac 50, bo będa za tłuste. Spokojnie mozna upiec z5-10 ml. Albo bez tłuszczu, bo ttzeba pamiętac by oliwy nie stosować w wysokich temperaturach. Na redukcji i na masie liczy się całość diety, nie jeden posiłek.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
2
Napisanych postów
110
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1519
Wiem ze sie liczy całość choci mi głownie o to ze np w 2 posiłkach mam po 20ml oliwy i zastanawiałem sie jakbym zrobił sobie ziemniaków na te 2 posiłki to jak to wliczyć ale rozumiem ze całość ;) piec bede w ok 200 stopniach
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
967
Napisanych postów
11361
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
191525
Witaj, Ziemniaki nie musisz polewać tak oliwą też , można je upiec bez dodatkowego tłuszczu tylko najpierw zblanszować je trzeba. Druga sprawa wiesz co to jest bilans kaloryczny? Pozdrawiam]