Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Smażone mięso - kcal

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12527

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 24 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 197
jak liczyć kaloryczność oraz zawartość tłuszczy białek w mięsku smażonym ? np pierś z kuraka prawie 0 tłuszczu 99 kcal i 20 g białka. Jak ją usmaże bez panierki na Kujawskim z 1-szego tłoczenia to jak się wartości zmienią? często jem sobie takie różne sosy/gulasze, np pomidorowy z "kurczakową wkładką" i właśnie nie wiem jak mam w nich liczyć cyca usmazonego
z góry za pomoc danke
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51933 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Produkt nasiąka tłuszczem na którym jest smażony. Najlepiej jakbyś smażył na teflonie bez tłuszczu.
Jeżeli podczas smażenia mięsa zaczną się pojawiać takie zwęglone, czarne warstwy to jest to białko, które już strawieniu nie ulegnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 24 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 197
No wiem że nasiąka, dlatego pytam jak mam liczyć do diety ilość tłuczy i kalorie z takiego mięsa, bo smażony cyc napewno nie ma w sobie 1 g tłuszczy, więc jak z tym jest?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51933 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Nie da się policzyć dokładnie.
Ogółem również różnie bywa z tym wchłanianiem. Jeżeli położysz cycka na tłuszczu średnio podgrzanym to zrobi się taka rumiana warstwa która też wpłynie na to, że tłuszcz nie będzie tak bardzo wsiąkał. Przeczytaj temat Dariusza Szukały na temat smażenia - również na apz.pl chyba znajdziesz. Nie pamiętam.
Tam lepiej poznasz proces smażenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 70 Napisanych postów 6268 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 25667
jestem zdania ze da sie wszystko policzyc.
jak mam ochote na smażony np filet to na teflon
wlewam 30g oliwy z oliwek i smaże owe miecho,
(oczywiste jest za mięso wchłonie oliwe)i wg potrzeb
dorabiam albo kupuje sos.i ok
oliwe traktuje wg tabeki kcal i jest obliczone:)

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 23463 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 95236
tylko chodzi o to, że smażąc pierś, białko ulega tzw denaturyzacji - zniszczeniu... policyzsz ile gram się go zniszczyło? ;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 70 Napisanych postów 6268 Wiek 44 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 25667
ja tego nie licze (chyba nikt nie liczy) bo to nie sa duze ilości.

życie jest za krótkie żeby byc małym



http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
Denaturacja nie ma wplywu na zawartosci bialka przed i po obrobce.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 23463 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 95236
może się myle, ale zniszczone białko po prostu traci na wartości więc tak jakby go nie bylo, co?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51933 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Spalone białko tak.
Ale denaturacja to co innego - rozerwanie struktur wyższych rzędów a nie niszczenie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 125 Napisanych postów 23463 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 95236
oj to przepraszam ;) zawiodła wiedza z biologii :)

mówili mi, ze denaturacja to niszczenie się białka w wysokiej temperaturze itp... :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ciezko zgubić do wagi

Następny temat

można zamieniać?

Spalanie
Polecane artykuły