Witajcie
Nie lubię gotowanej ryby, no i nie przepadam też za gotowaną piersią z kury, a pieczenie jej, powoduje, że staje się sucha. Samo gotowanie/pieczenie zajmuje dużo czasu no i potrzeba też sporo gazu
Co do gotowania, to uwielbiam jakieś pulpety z mielonego indyka, a tak to nic poza tym. Czy mogę smażyć pierś z kurczaka na maśle klarowanym? Ostatnio go trochę zrobiłem, a rzadko go używam, czasami daję rano na pieczywo. Czy lepiej na smalcu, a może lepiej na teflonie? A na oliwie na bardzo małym ogniu nie da się smażyć? Smażąc na niej rybę, nic mi się nie przypala, nie dymi, z ryby wydziela się sok i nigdy ona nie jest przypieczona, ale jakby uduszona, a oliwa zostaje na patelni, nic się z nią nie dzieje, jak smażę na bardzo wolnym ogniu - mogę tak robić, czy jednak na tej oliwie nie można smażyć? Tak samo robiłem z omletem, ale on to był gotowy w jakieś 3 minuty, a ryba dłużej, ale również na bardzo małym ogniu - można tak, czy lepiej smalec/masło klarowane, a może ten teflon? Bardzo proszę o pomoc.
Nie lubię gotowanej ryby, no i nie przepadam też za gotowaną piersią z kury, a pieczenie jej, powoduje, że staje się sucha. Samo gotowanie/pieczenie zajmuje dużo czasu no i potrzeba też sporo gazu