Jak w temacie....
Slysze coraz czesciej i to od znajomych osob fitness modeli ze smaza na oleju kokosowym i ze to jest zdrowe i nie przeszkadza na diecie redukcyjnej gdzie trzeba sie ostro pilnowac i do tej pory nie smaze wogole.
Pytanie jest czy faktycznie mozna na tym smazyc tak jak na normalnym oleju ? Czy bedzie to mialo ten sam efekt jak np polewanie potraw oliwa z oliwek czy olejem lnianym ?
Doczytuje sie wielu zalet tego oleju i wszyscy go chwala i smazenie na nim podobno jest zdrowe bo zawiera w wiekszosci tluszcze nasycone ktore nie robia sie toksyczne przy obrobce termicznej.
Ale czy tak faktyczbnie jest ?
Slysze coraz czesciej i to od znajomych osob fitness modeli ze smaza na oleju kokosowym i ze to jest zdrowe i nie przeszkadza na diecie redukcyjnej gdzie trzeba sie ostro pilnowac i do tej pory nie smaze wogole.
Pytanie jest czy faktycznie mozna na tym smazyc tak jak na normalnym oleju ? Czy bedzie to mialo ten sam efekt jak np polewanie potraw oliwa z oliwek czy olejem lnianym ?
Doczytuje sie wielu zalet tego oleju i wszyscy go chwala i smazenie na nim podobno jest zdrowe bo zawiera w wiekszosci tluszcze nasycone ktore nie robia sie toksyczne przy obrobce termicznej.
Ale czy tak faktyczbnie jest ?