Szacuny
0
Napisanych postów
363
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14745
Witam, chciałbym zacząć chodzi na solarium.Lecz mam pewien dylemat, tzn znamię na plecach(mychę),czy mogę po prostu zakryć,przykleić plaster na znamię i się opalać?
Szacuny
33
Napisanych postów
933
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3035
Witam!
Moim zdaniem powinieneś skonsultować się z dermatologiem, bo znamię jest duże....
Zaklejanie znamion jest dobrym pomysłem, dodam, że warto dodatkowo zabezpieczyć je jakimś kremem z wysokim filtrem ( są własnie specjalne na blizny i znamiona )jednak ani plaster ani krem nie daje 100% ochrony.
Pierwsze sesje możesz zabezpieczać się w ten sposób, ale potem radziłbym dopytać lekarza.
Szacuny
33
Napisanych postów
933
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3035
Nie ma za co, jeżeli to nie rośnie, nie zmienia wyglądu, nie swędzi itp. jest to pewno tak jak pisałeś zwykła niegroźna mycha... ale czy bezkarnie można to opalać to nie wiem....
Szacuny
33
Napisanych postów
933
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3035
Brawo, chwalić i pozazdrościć mądrych rodziców, myślę, że jak zakleisz i posmarujesz kremem blokującym uv ( są nawet SPF 100) to możesz zacząć sobie chodzić na to solarium, parę wizyt nie sprawią, ze znamię stanie się rakiem, ale jeżeli chcesz chodzić często to naprawdę poradź się lekarza, bo możliwe, że nie ma żadnych przeciwwskazań , żeby to opalać.