Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
siemka czy robiliscie kiedys sos do makaronu z jogurtu naturalnego lub greckiego? wychodzi to czy sie scina?
i drugie pytanko czy mozna uzywac po prostu smialo troszke smietany 12
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3032
Napisanych postów
51847
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
350793
Jeżeli bilans energetyczny Ci pozwala i jednocześnie dbasz o proporcje kwasów tłuszczowych (w ciągu całego dnia/dłuższego okresu), to śmiało zrób sos na śmietanie.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2023-12-05 14:20:21
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Nie wiem dokładnie jaki sos masz na myśli. Osobiście nie kojarzę żadnego, którego bazą jest jogurt naturalny, czy też śmietana. Mogę one być dodatkiem np. do sosu pomidorowego, aby złagodzić trochę jego kwaśny smak i nadać kremowego posmaku. Jak najbardziej, można ona produkty stosować w tym celu. Kwestia tego, aby uwzględnić w swojej diecie. Tak, aby bilans energetyczny i ilości składników odżywczych zgadzały się z założeniami, które sobie ustaliłeś. Warto dodać je na końcu, mieszają LC z niewielką ilością bazy, a nie dawać bezpośrednio do gorącego sosu. Wtedy nie dojdzie do rozwarstwienia.
Szacuny
6313
Napisanych postów
78029
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766969
Osobiście, najbardziej pod kątem smakowym odpowiada mi połączenie mleczka kokosowego z passatą pomidorową lub też pomidorami z puszki. Daje to fajne połączenie słodkiego mleczka kokosowego z kwaśnymi pomidorami. Oczywiście, kwestia też tego jakie kto lubi smaki.
Wybierając mleczko kokosowe warto jest zwrócić uwagę na to, aby zawierało jak najwięcej ekstraktu z kokosa w stosunku do ceny. Z reguły około 20 procent tłuszczów w takim produkcie to już fajna ilość. Zawsze można dać trochę mniej, a więcej wody. Niż kupować w tej samej cenie 10 procent.