Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Sos do ryżu?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 5602

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 190 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2979
Siemanko,
szukam już jakiś czas ciekawej opcji na sos do ryżu, bo jedzenie suchego ryżu średnio mi wychodzi... Z jedynych opcji które na razie znalazłem to:
-Jogurt naturalny + czosnek + przyprawy
Są też przepisy z koncentratem pomidorowym ale ryż+pomidory kompletnie mi nie podchodzi...
Więc jeśli macie jakieś ciekawe opcje to dawajcie je tutaj bo to może się przydać!!

believe hope focus push drive
#the return

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4877 Napisanych postów 21619 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 93517
Polecamy sie na przyszlosc p.s. pamietaj zeby warzywa (oprocz cebuli) dodac jak indyk bedzie juz miekki bo inaczej zrobi Ci sie "papka"

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1012 Napisanych postów 5430 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 137204
Znajdź w dziale Kuchnia przepis na Kurczak w sosie Tikka Masala. Ja tam jem suchy ryż tylko do mięcha dodaję właśnie czosnkowy albo mieszanka naturalnego z ketchupem i łyżką musztardy

,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1142 Napisanych postów 95001 Wiek 35 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 375707
koncentrat ssie. Obczaj Pomidory w puszce, bazylia, oregano, garam masala, sól, troszkie cukru-blender. Sosik miodzio szczególnie z ryżem.

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-01-11 23:13:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 135 Napisanych postów 4193 Wiek 38 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 44201
Dokładnie. Też robie sosy na bazie pomidorów z puszki, bo przeciery dostępne w kartonikach ostatnio się popsuły (wg mnie to normalny rozcieńczony sok pomidorowy).
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 190 Wiek 32 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2979
dzieki za rady, ale pomidory z puszki używam do sosu do makaronów, a do ryżu mi kompletnie nie leży. Ale spróbuje tego tikka massala, skoro można je zrobić w domu, i to są dokładnie moje smaki!
Aha i dla tych co mieszkają w warszawie, polecam sklep Picolo Italia. Mają świetne sosy do makaronów na bazie oliwy z oliwek i bez dodatku cukru i konserwantów, w całkiem dobrym cenach. Sklep wygląda na drogie delikatesy ale ceny do jakości są naprawdę świetne, dużo niższe niż w pseudo-ekologicznych sklepach, gdzie ceny są wyssane z nie powiem czego!

#the return

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4877 Napisanych postów 21619 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 93517
Wystarczy mieso udusic w sosie wlasnym, z cebula,czosnkiem,jakies warzywa typu papryka,cukinia, dolewamy trosze wody,przypraw i dusimy w rezultacie wychodzi sos.
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Tylko że z moim "umiejętnościami" kulinarnymi to nie widze duszenia jakoś :), aczkolwiek tego też będe musiał spróbować!

#the return

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 216 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1518
Ryż po turecku tj na patelni smażymy cebulę, dodajesz przecier i ryż, sól, pieprz i dla mnie pycha.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1573
spróbuj z ajwarem. Dajesz parę łyżeczek do ugotowanego ryżu i zupełnie inna potrawa. Zawsze, gdy nie mogę już samego ryżu, a nie mam weny na nic bardziej wyszukanego. Co ważne, do nabycia, bez konserwantów i emulgatorów z krótkim terminem ważności.

Ajwar (ajvar) - lekko pikantna pasta warzywna, przyrządzana z papryki słodkiej i bakłażanów i z dodatkiem pomidorów, czosnku oraz octu, przypraw (sól, pieprz, chili). Czasem w miejsce bakłażanów używa się kabaczków.

Wartość energetyczna w 100 g: 80,00 kcal
Białko w 100 g: 1,20 g
Węglowodany w 100 g: 8,30 g
Tłuszcz w 100 g: 4,50 g

Zmieniony przez - Borutnik Leszy w dniu 2014-01-13 00:33:13

Zmieniony przez - Borutnik Leszy w dniu 2014-01-13 00:34:32

www.borutnika-slowek-kilka.pl - blog żartobliwie rozrywkowo ironiczny

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Borutnik_na_wadze-t1008093.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10900 Napisanych postów 6052 Wiek 45 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19709
ja bardzo lubię sosy na bazie curry
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 76 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1573
carry mniam, też mam w menu :) Kuroka na patelni już obficie posypujesz carry, zmieloną papryką słodką i ostrą. Jak gotowy dodajesz jogurt naturalny, tyle żeby powstał jasno żółty sosik, dodajesz jeszcze trochę carry dla smaku. Całość na ryż :)

www.borutnika-slowek-kilka.pl - blog żartobliwie rozrywkowo ironiczny

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Borutnik_na_wadze-t1008093.html 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

koloryczności posiłku w 100g ? Pomoże ktoś :d

Następny temat

Jabłkowy pudding [LC]- idealny na kolację

Alldeynn
Polecane artykuły