Witam, 2 tyg temu odstawiłem kreatynę i zauważyłem spadek masy ciała o 1kg - 1.5 kg w tym okresie, czy to była woda? bo delikatnego spadku masy się spodziewałem ale nie myślałem że to będzie około 1-1.5kg
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jeśli to był monohydrat to oczywiste, ja jak zrobiłem sobie przerwę w ćwiczeniach na okres niecałych dwóch tygodni to już po pierwszym tygodniu bez kreatyny zauważyłem spadek nabicia mięśni i masy. To normalne ale da się to szybko odbudować.
...
Napisał(a)
masa mięśniowa Ci nie spadła, tylko mogło to być wypełnienie wodą, aczkolwiek też nie musiało być to, czasami z wagą różne cuda się dzieją i dlatego najlepiej sugerować się pomiarami obwodów
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Takie wahanie wagi jest mało istotne . Musisz wiedzieć ,że odstawiając kreatyne organizm przestaje tak być ekstra doładowany i traci zapasy glikogenu, zgromadzonego na skutek zwiększonej podaży kreatyny. Co więcej, wraz ze zgromadzonym cukrem tracimy również wodę z komórek mięśniowych, jak i przestrzeni międzykomórkowej. Sytuacja ta sprawia, że sylwetka wizualnie może zrobić się bardziej płaska, jak i masa ciała może się zmniejszyć nawet o 1-3 kg, w zależności od tego, jak długo trwał cykl i ile udało się na przybrać.Nie warto jednak zawracać sobie tym głowy .
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
jw wahania wagi sa dosc normalne u osob trenujacych,
u mnie po dniu treningwoym potrafi byc na wadze 2kg wiecej niz w dni wolne od silowni
tak wiec najczesciej w weekendy mam najnizsza mase ciala, a w tygodniu potrafie wazyc 2 kg wiecej
jest to zwiazane m.in z trzymaniej wiekszej ilosci wody, glikogenu, czy chocby samej tresci w jelitach
kreatyna dziala na zasadzie gromadzenia wiekszej ilosci wody, jak i zwieksza mozliwsoci gromadzenia glikogenu nawet o 20% wiec tutaj jest to dosc normalne, ze po odstawieniu spada rowniez nieco masa ciala
u mnie po dniu treningwoym potrafi byc na wadze 2kg wiecej niz w dni wolne od silowni
tak wiec najczesciej w weekendy mam najnizsza mase ciala, a w tygodniu potrafie wazyc 2 kg wiecej

jest to zwiazane m.in z trzymaniej wiekszej ilosci wody, glikogenu, czy chocby samej tresci w jelitach

kreatyna dziala na zasadzie gromadzenia wiekszej ilosci wody, jak i zwieksza mozliwsoci gromadzenia glikogenu nawet o 20% wiec tutaj jest to dosc normalne, ze po odstawieniu spada rowniez nieco masa ciala
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
mzoe być woda, jakieś wahania wagi, mzoe mniej wody pijesz, zmieniłeś odżywianie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat