Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Spadek siły w prawej ręce

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 230

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 41 lat Na forum 184 dni Przeczytanych tematów 60
Witam
Od półtora roku trenuje regularnie na siłowni. Trenuje dosyć spokojnie, wszystkie partie mięśniowe. Mam 41 lat i do niedawna byłem w znakomitej formie. Trzy tygodnie temu zauważyłem spadek siły w prawej ręce. Nie jestem w stanie podnieść do góry większego ciężaru. Bicesps spadek o około 50%. Nie doznałem żadnego urazu, naciągnięcia oraz nie odczuwam żadnego bólu. Ręka jest sprawna oraz jej ruchomość jest prawidłowa. Ścisk samej dłoni jest prawidłowy. Neurolog skierowała mnie na rezonans kręgosłupa oraz głowy, badanie eng ramienia. Niektóre badania wykonałem i w chwili obecnej czekam na wyniki. Dzisiaj czeka mnie wizyta u ortopedy. Czy ktoś miał kiedyś podobny problem?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12435 Napisanych postów 161881 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240210
Witaj.
Objawy jakie ci towarzyszą mogą wskazywać na ucisk na poziomie któregoś z nerwów który odpowiada za to jak pracują mięśnie ramienia jak pracują bicepsy i stąd może wynikać ewentualne spadek siły. Niestety dopiero szczegółowa diagnostyka tak naprawdę pokaże o co chodzi L. Na pewno nie jets to typowe zachowanie organizmu i faktycznie gdzieś musi być problem który nie daje możliwości w pełni uruchomić układu nerwowego. Tym bardziej jak nie było jakiegoś wyraźnego urazu który by nabto wskazywał

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78010 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766861
Bez wątpienia są osoby, które miały podobne problemy zdrowotne. Myślę jednak, że nie ma to specjalnego znaczenia, żeby w takiej sytuacji szukać rozwiązania problemu na internecie. W ten sposób wynajdziesz sobie xx różnych chorób, które będą się wpisywały w zakres opisanych przez Ciebie dolegliwości. Nie ma sensu specjalnie się w to zagłębiać w takiej sytuacji. Poczekaj na wyniki badań i diagnozę i wtedy dopiero, wiedząc co jest problemem, można będzie poczytać na ten temat i dokształcić się w tym kierunku.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 41 lat Na forum 184 dni Przeczytanych tematów 60
Oczywiście nie szukam tutaj diagnozy. Szukam bardziej podpowiedzi jakie jeszcze mogę zrobić dodatkowe badania. Większość badań można wykonać na własną rękę i ułatwić lekarzowi w znalezieniu diagnozy. Jeśli są jakieś osoby które miały podobne problemy to będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedź. Na dzień dzisiejszy zrobiłem: badanie krwi, eng ręki, rezonans kręgosłupa (dwa odcinki), test na bolerioze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12435 Napisanych postów 161881 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240210
Co do reki pewnie chodzi ci o EMG? Czyli badanie czynnosci poszczegolnych miensi na odpowiedz ukladu nerwowego?
Praktyznie to co na chwile obecna zrobiles to bardzo dobra droga w zdiagnozownaiu problemu. Pozostaje jeydnie czekac na wizyte u specjalisty. Trudno tutaj podpowiedziec cos wiecej, co mozna by bylo w miare szybko wykonac i miec jakies wskazowki co do zaistnialej dysfunkcji. Rozumiem, ze cie to niepokoi, sam bym pewnie tez biegal po specjalistach zanim by byla wizyta, ale na chwile obecna chyba juz zrobiles to co potrzeba i co mogles

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rozciąganie - porady

Następny temat

Ból ręki na wysokości łokcia - strona wewnętrzna

Alldeynn
Polecane artykuły