...
Napisał(a)
Hej, trenuje 3x w tyg push/pullem do tego 2x HIIT 10minut (przed biegiem 20burpress i 20 po biegu) i wlasnie odkad dodałem te BP to mam strasznie obolale łydki ;/ w sensie takie spiete, nie ma co sie dziwic w koncu 5x w tyg dostaja w kość. Mam roller ale nie pomaga za bardzo. Po polecacie zeby utrzymac te łydki w jak najlepszej formie. BP dodałem, ze wzgledu na runmageddon do którego sie przygotowuje
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Rozciągaj je regularnie to powinno nieco pomóc, a rolowanie takie solidne na granicy bólu czy takie mizianie łydek?
...
Napisał(a)
dokłądnie rozciąganie tylko i wyłącznie. Mam ten sam problem ... bieganie, skakanka, burpee i łyki spięte są bardzo... opieraj stopę na ścianie i dociskaj ... mi to bardzo łydki rozciąga. ... jak przestajesz czuć rozciąganie to zginaj kolano aż do momentu że znowu czujesz i tak kilka minut jedną i drugą stronę :) powinno być lepiej :)

1
...
Napisał(a)
Na pewno są spięte a nie przeciazone? Bo to różnica.
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
...
Napisał(a)
spiete na pewno, bo na rollerze czuje spiete punkty plus jak np kucam i wstaje to czuje taki "bol" dosc specyficzyny jakby tam było wszystko ponapinane
...
Napisał(a)
mateuszbudaspiete na pewno, bo na rollerze czuje spiete punkty plus jak np kucam i wstaje to czuje taki "bol" dosc specyficzyny jakby tam było wszystko ponapinane
Są po prostu przeciążone, a to daje ten efekt spięcia. Roluj je solidnie i rozciągaj po każdym treningu ewentualnie automasaż w wolnych chwilach.
...
Napisał(a)
Teraz mi jeszcze przyszła jedna rzecz do głowy jak staniesz swobodnie zobacz jak wygląda kostka czy jest w pronacji, neutralnie czy w supinacji?
...
Napisał(a)
Jesli rolowanie czy rozciąganie nie przynosi efektu to przyczyny trzeba szukac gdzie indziej
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Zejście z obciążenia
Następny temat