Mam problem z ułożeniem sensownego planu treningowego a mianowicie - pracuje 4dni w tygodniu (pon-czw)
wolne mam 3dni w tygodniu piatek,sobota + niedziela i tylko wtedy moge chodzic na siłownie.
W pozostałe dni nie jestem w stanie robić jeszce trening - próbowałem i źle to się kończy lub jak szedłem to tylko żeby odbąbić i tyle......
Kto siedzi w dziale testy to mnie zna - od półtora roku postepy znikoma zeby nie napisac żadnych (zawsze cos tam było ale to nie to......)
Od dłuższego czasu staram sie ułozyć jakiś trening na 3 kolejne sesje treningowe - przez ostatnie 2-3 miesiące próbowałem push+pull & nogi.
Na kolejny cyklik chciałbym powrócic do starego dobrego splita i tu pojawia sie problem - jak połaczyc ćwiczone partie aby ruszyc klatę i bary ?!
Zastanawiałem sie nad takim schematem:
piatek
plecy + biceps + przedramie
sobota
klata + bary + triceps
Niedziela
nogi + łydki
-plecy potem dzień przerwy (trening klaty) i dopiero nogi
-klata i bary ćwiczone na jedej sesji - chyba że by właczyc w niedzielę razem z nogami czyli: bary + nogi + przedramie??
......czy takie połaczenie może być - czy nie za bardzo.
Wiem wiem - napiszecie:...było duzo podobnych tematów
- ale im więcej czytam tym wiekszy mętlik w głowie - a mnie interesuje prosty a dobry plan.
Z łapa i nogami problemów nie mam (tak mnie sie zdaje przynajmniej) - nogi odpusczone wielokrotnie ale jak sie przyłoże to w 1 cyklu odrabiam wszystko - gorzej ma sie z klatą i barami - za nic nie chce iść góra klaty i w sumie całe bary odstaja.
Owszem jest i to wiele planów 3dniowych ale na zasadzie: on+off,on+off,on+2x off - ja niestety takiej możliwości nie mam - u mnie jest i musi byc 3x on + 4x off....niestety.
Bedę wdzięczny za jakiekowliek propozycję,porady lub całe plany treningowe - jeśli ktoś znajdzie chwile wolnego czasu a zna sie na rzeczy.
Wrzucam fotki aby bradziej uwidocznic problem:
pozdro
Zmieniony przez - solaros w dniu 2008-08-23 16:54:38
"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html