Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Spolica pigwowa - ilość kcal

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2150

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 8 Na forum 298 dni Przeczytanych tematów 423
Dzień dobry proszę o pomoc czy taka mała ilość kalorii w produkcie "soplica - pigwowa" jest prawdziwa? Tam mamy raptem jak podaje producent 77 kcal na 100g, dla porównania średnia wódka ma ok 200-250 kcal. Wychodzi na to że 0,5 l tej pigwówki to tylko 385 kcal (77x5). Czy to w ogóle możliwe? Przecież ona jest mega słodka.. prosze o komentarz co o tym myślicie?? Ps inne owocówki od soplicy mają znacznie więcej kcal..
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34744 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Wszędzie producent deklaruje +- 75 kcal wiec tyle musi mieć. weź pod uwagę że smakowe wódki maja mniej alko w składzie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
A poza tym to i tak bez znaczenia, bo jeśli komuś zależy na dobrej sylwetce i zdrowiu, to żadna wódka nie jest stałym elementem diety.
Puste kalorie, szkodliwy etanol i nic poza tym...
Nie ma się co wgłębiać w wartości odżywcze czegoś, co jest z zasady bezwartościowe.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 8 Na forum 298 dni Przeczytanych tematów 423
Jak chcę sobie wypić raz na jakiś czas, to ma znaczenie czy zawiera 1000 kalorii czy 400. Pamiętaj że nie każdy jest zawodowcem który poświęca wszystko budowaniu sylwetki i będzie żył 100% zdrowo, najlepiej zamknięty w sterylnej bańce bo w sumie powietrze którym wdychamy też jest zanieczyszczone i szkodliwe. Wiem że nie jest zdrowe, jak wiele różnych rzeczy na tym świecie i nie o to pytałem, tylko o te kcal które są dla mnie podejrzane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeśli pijesz "raz na czas", to to właśnie NIE MA znaczenia, bo i tak nie siedzisz tam z wagą i kalkulatorem, żeby wszystko dokładnie zliczyć, a organizm inaczej reaguje na tego typu ewentualne, chwilowe nadwyżki (to jest mniej groźne) niż na stale podwyższone nad miarę kalorie.

Natomiast jeśli pijesz często, to nie ma to znaczenia z innego powodu - bo etanol zaburza budowanie masy, czyli nawet najdokładniejsze liczenie kalorii i tak nie pomoże...

Czyli po prostu nie przesadzaj z częstotliwością i nie będzie problemu... To miałam na myśli, czyli że częstotliwość z jaką pijesz jest znacznie ważniejsza, niż dokładnie wyliczone kalorie.
Liczenie nie jest tu kluczowe, tylko umiar.
W tym sensie to napisałam, że same kalorie nie są w przypadku alkoholu najważniejsze, a nie że musisz mieć 100% zdrową dietę, chociaż nie jesteś zawodowcem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34744 Napisanych postów 25146 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282588
Tez jestem tego zdania co wyzej ze jak raz na czas masz ochote na kielicha i jak oszacujesz 500 zamiast 400 kcal to nic sie przeeciez nie stanie . Idz napij się nalewki i zresetuj głowę :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Również jestem tego samego zdania co osoby w swoich wypowiedziach powyżej. Spożywając coś okazyjnie, nie ma to żadnego znaczenia ile jest tam kalorii. Co innego, gdy produkt ten miał zagościć częściej w Twojej diecie. Wtedy jak najbardziej warto jest go wliczyć w bilans energetyczny. To mnie więcej tak jakbyś na wakacje all inclusive leciał z wagą kuchenną i pytał w restauracjach hotelowych ile określone danie ma kalorii. Wypij, zapomnij i wracaj do normalnego życia. Jeżeli tak bardzo Ciebie to interesuje, to możesz napisać do producenta o podanie wartości odżywczych. Z nich odliczysz ilość kcal.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór celu treningowego

Następny temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

Spalanie
Polecane artykuły