Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
64
Witam
Mam kilka pytań. Czy po trepanacji czaszki i po złamaniach kończyn górnych czy mądre i bezpieczne jest granie w piłkę nożną??? (nawet amatorsko na boisku) a czy po złamanych rękach (śruby w prawej) mozna grac na pozycji bramkarzA?? prosze oszczere i rozsądne odpowiedzi z góry dziękuje
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
kartofel, z padaczka to jest tak, ze czesto sam chory nie wie, ze ja ma. Zwlaszcza kiedy nie wystepuja napady drgawkowe, a np. absencje (dlatego powinno sie mowic epilepsja, a nie: padaczka). Jesli lekarz podejrzewa epilepsje u ciebie, prawdopodobnie skieruje cie na EEG (a moze juz miales to badanie?), ktore moze ja wykazac... Badz jednak dobrej mysli, tak jak do tej pory Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witaj. O zlamaniach konczyn nie moge nic powiedziec. Mialam natomiast usuniety nowotwor mozgu (otwarcie czaszki i wyciecie). Nie mam zadnych przeciwwskazan do uprawiania jakiegokolwiek sportu . A co powiedzieli lekarze?
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
64
No ja miałem krwiaka mózgu usuwanego 2 razy ;/ Lekarzy nie chce pytac bo nie wiadomo jaka będzie reakcja ich. Chce się dowiedziec czy realne to jest i jakbym wyjechał z pytaniem czy by na mnie nie patrzyli jak na głupka. Dziękuje bardzo
Szacuny
20
Napisanych postów
1588
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
16577
to Twój kolega jest idiotą !! bez urazy oczywiście do autora najlepiej porozmawiać z lekarzami, to zbyt delikatna sprawa i nikt przy zdrowych zmysłach nie weźmie na siebie odpowiedzialności za takie rady...
Martucca - szczerze gratuluje wszystkiego co masz w profilu
Gdzie jest Bóg, chyba na urlopie, na niego też mieli kartotekę w UOP-ie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Chomson thx Ja mialam nowotwor (naczyniak=haemangioma) o srednicy 3.5 cm. Trzy dni po operacji bylam juz w domu, tydzien po wrocilam do pracy, a 2 tygodnie pozniej zaczynalam sobie powolutku na silowni Lekarze zadnych przeciwwskazan nie mieli, wrecz zalecali, ze jak najszybciej mam wrocic do swojego normalnego trybu zycia... I to naprawde pomoglo Ale nie wiem co w twoim przypadku... Skad wzial sie ten krwiak? Uderzyles gdzies glowa? Wydaje mi sie, ze jesli na CT albo MR nie widac zadnych sladow, mozesz spokojnie zaczac grac w noge. Ja nie jestem lekarzem i nie powinienes sie kierowac moja opinia... Wiec nie rob nic sam, na wlasna reke. Zapytaj lekarzy, mozg to naprawde skomplikowany twor. Glowa do gory, grunt to miec pozytywne nastawienie- wtedy wszystko sie uda Powodzenia
Zmieniony przez - Martucca w dniu 2008-02-15 20:41:19
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
64
No ja miałem upadek z wysokości. otworzono mi płat w okolicy skroniowo czołowej, i stwierdzono ostry krwiak nadtwardówkowy o grubosci 31mm.Przekierowali mnie do wojewódzkiego szpitala.Wykonali tam kartonomie lewostronna i nie uzyskano poprawy. Później wykonano trepanacje i usunięto krwiak. Miałem jeszcze 2 ręce połamane w nadgarstkach. cztery razy nastawiane (2 razy narkoza)i później włozyli mi śruby i one mają zostac albo na własne zyczenie wyciągnięte zostaną. I ja stwierdziłem zeby wyciągneli . mam umówioną datę na operacje. Dobrze ze wszystkiego nie pamietam. Zaraz po updku straciłem przytomnosc i obudziłem sie w szpitalu po wszystkich operacjach głowy
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
64
No ja miałem upadek z wysokości. otworzono mi płat w okolicy skroniowo czołowej, i stwierdzono ostry krwiak nadtwardówkowy o grubosci 31mm.Przekierowali mnie do wojewódzkiego szpitala.Wykonali tam kartonomie lewostronna i nie uzyskano poprawy. Później wykonano trepanacje i usunięto krwiak. Miałem jeszcze 2 ręce połamane w nadgarstkach. cztery razy nastawiane (2 razy narkoza)i później włozyli mi śruby i one mają zostac albo na własne zyczenie wyciągnięte zostaną. I ja stwierdziłem zeby wyciągneli . mam umówioną datę na operacje. Dobrze ze wszystkiego nie pamietam. Zaraz po updku straciłem przytomnosc i obudziłem sie w szpitalu po wszystkich operacjach głowy. W tej chwili mam nie kiedy migreny głowy i problemy z pamięcią. Dobrze Martucca ze to się tak skonczyło .... a ogólnie to ja jestem facetem pozytywnie do zycia nastaionym. Wszystko mnie cieszy .... nic się nie przejmuje tymi operacjami. Było minęło (przepraszam 2 razy napisałem o tym samym)
Zmieniony przez - kartofel13 w dniu 2008-02-15 21:38:50
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Eee, to powaznie sie poturbowales Z moich rozmow z neurochirurgami wynika, ze operacje w obrebie plata czolowego daja najmniej komplikacji (moze cie to pocieszy) . Tak mi sie zdaje, ze po otwarciu glowy i usunieciu krwiaka powinno juz byc ok. Nie ma to jak zobaczyc i zoperowac cos in vivo Dobrze, ze masz takie pozytywne nastawienie. Z wlasnego doswiadczenia powiem ci, ze to bardzo, bardzo pomaga i wszytsko przyspiesza . Masz jakies dolegliwosci ze strony glowy?