Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1
Witam! Za 2 miesiące kończę 14 lat. Zacząłem od dłuższego czasu zauważać u siebie mutację głosu. Często głos mi się załamuję. Wcześniej bardzo ładnie śpiewałem, a teraz nawet boje się zacząć cokolwiek zaśpiewać :( Więc raczej w trakcie trwania mutacji ze śpiewania nici (na dodatek muzyka w szkole właśnie się zaczęła). Czy są jakieś sposoby na złagodzenie tego procesu?? Nie wiem, może jakieś leki są, np Homoeveks na wzmocnienie głosu, może by coś pomógł. I jeszcze jedno, czy śpiewanie w trakcje mutacji może mi jakoś pomóc czy może odwrotnie??
Proszę o pomoc!!!!!
Zmieniony przez - pl-kamil w dniu 2009-02-03 20:41:53
Szacuny
8
Napisanych postów
5581
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
23151
wydaje mi sie ze spiewanie nic nie zmieni mutacje kazdy musi przejsc chyba nie da sie zlagodzic tego procesu ale nie jestem pewny bo mnie to jakos nie przeszkadzalo. a co ty piosenkarzem chcesz zostac, czy co?
Nie mogę ci pomóc,jestem koniem.
--==GAINER TEAM==--
Szacuny
12
Napisanych postów
466
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5712
Nie no nie smiejmy sie :P ROzne ludzie maja zainteresowania, jedni cwicza sztuki walki, chodza na silownie, graja w pilke nozna, reczna itp. no a jedni spiewaja ;P
Musisz przejsc i nic nie pomoze ;D Dziwie sie, ze nie przechodzisz jej chetnie o.O ja czekalem, az bede mial glos mocniejszy i grubszy. Fakt, faktem nigdy nie przepadalem za spiewaniem :D
KRZYKACZ Wszystko idealnie wytlumaczyl ;P
Zmieniony przez - PimpeK35 w dniu 2009-02-03 21:16:12
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
10
Siema ja mam odwrotny problem mam 16 lat i jeszcze nie przeszłem mutacji możecie mi jakoś doradzić.Znacie może jakieś tabletki środki na przyśpieszenie mutacji bede wam bardzo wdzieczny za pomoc.