Co do sprężyn to ogólnie warto je stosować bo amortyzują pracę worka a tym samym powodują ze jest mniej narażony na szarpnięcia np. podczas kopnięć podbijających. Sufit/mocowanie worka pewnie też jest tym samym mniej narażone na uszkodzenia. Czy takie sprężyny wpływają na komfort treningu? Tego nie wiem ja nie odczułem różnicy. Odpowiadając na Twoje pytanie - jeśli masz ciężki worek albo słabe mocowanie/sufit to warto zakupić jeśli nie to obejdzie się bez sprężyny
...
Napisał(a)
Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze takie pytanie, sufit mam zrobiony z akermanów czy wytrzyma on worek 60 kg?
...
Napisał(a)
Witajcie, potrzebuje żeby mi ktoś wysłał dobry worek do 200zł (180cm i pełny).Lub pokrótce wyjaśnił na co zwrócić uwagę by worek : wytrzymał długo, miał solidne mocowanie w pokoju i z jakiego materiału ma być wykonany by przetrwał poważne gradobicie :).Dodam, że zamierzam wykonywać na nim obrotówki etc i fajnie by było gdyby mi nie latał jak j**nięty.Odwdzięczę się jak tylko mogę :D.
...
Napisał(a)
A po co worek ma ważyć tak dużo? Ja trenuję na worku 150 cm ok 50 kg i wystarcza mi w zupełności a mam już kilkanaście lat treningu za sobą. Pamiętajcie, że w worek się uderza a nie go pcha o czym często początkujący zapominają. Dobrze uderzony worek ma zginać a nie kołysać :) Warto również pamięta że poruszanie się worka podczas treningu jest wskazane gdyż trenuje się wówczas wyczucie dystansu i umiejętność uderzenia w ruchomy cel.
...
Napisał(a)
Worek wypełniasz skrawkami tekstylnymi, ile wejdzie tyle wejdzie. Jak masz duży worek i dobrze ugnieciesz skrawki to to jest max jaki możesz zrobić no bo co? Wypełnisz piaskiem...;)
...
Napisał(a)
Znalazlem worek bushido na allegro http://allegro.pl/mocny-pelny-130-worek-treningowy-bokserski-bushido-i4092649160.html , producenci wystawili pare powodow zachwalajacyh ten worek ale czy aby napewno jest on taki wytrzymaly? Uzywalbym go tylko do boksowania nie kopalbym go , czy wytrzymalby mi z rok moze dwa?
...
Napisał(a)
z tego co pamiętam Michał Wlazło rekomendował właśnie ten worek z którymś z odcinków zapytaj trenera .poza tym sam mam na sekcji worki z plawilu i są jak najbadziej ok
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Dzis Konferencja prasowa Adamek vs Golota
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8