Od kilku miesięcy regularnie chodzę na step, mega mi podpasowała ta forma aktywności. Czy częste ćwiczenia na stepie (2-3x w tygodniu w wersji dla zaawansowanych i 1x taki standardowy) mogą spowodować problemy ze stawami? Póki co stawy mnie nie bolą, ale sporo się naczytałam o problemach z kolanami po fitnessie. Nadwagi nie mam. ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wszystko zalezy i duza role tutaj bedzie odgrywalo Twoje dotychczasowe 'zycie'
to czy mialas kiedys jakies kontuzje kolana
to czy cwiczylas, uprawialas inne sporty i w zwiazku z tym czy masz na tyle silne nogi, rozbudowane miesnie i wytrzymale ze podolaja obciazeniom...
ogolnie wysilek na zajeciach grupowych z wykorzystaniem step'u nie ma zadnej przewagi nad cwiczeniami na silowni
to czy mialas kiedys jakies kontuzje kolana
to czy cwiczylas, uprawialas inne sporty i w zwiazku z tym czy masz na tyle silne nogi, rozbudowane miesnie i wytrzymale ze podolaja obciazeniom...
ogolnie wysilek na zajeciach grupowych z wykorzystaniem step'u nie ma zadnej przewagi nad cwiczeniami na silowni
FITNESS ACADEMY King Square Kraków
"Oddycham głęboko, stawiam piedestały. Jutro będe duży, dzisiaj jestem mały..."
...
Napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź. Ruszałam się od zawsze i nogi mam silne (rolki, łyżwy, rower, chodzenie po górach), kontuzji nie miałam żadnej.
A co do siłowni, to wiem że jest lepsza niż zajęcia grupowe, ale jednak step daje więcej radości. :P
Zmieniony przez - Yavanna w dniu 2014-01-03 16:41:49
A co do siłowni, to wiem że jest lepsza niż zajęcia grupowe, ale jednak step daje więcej radości. :P
Zmieniony przez - Yavanna w dniu 2014-01-03 16:41:49
...
Napisał(a)
Z czasem wszystko się zużywa
mam nadzieję że masz buty z dobrą amortyzacją - oszczędza kolana - i obejmujące nogę w kostce - to z kolei zapobiega skręceniom w stawie skokowym: wystarczy źle stąpnąć schodząc ze stepa tyłem i...

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
...
Napisał(a)
joggerZ czasem wszystko się zużywamam nadzieję że masz buty z dobrą amortyzacją - oszczędza kolana - i obejmujące nogę w kostce - to z kolei zapobiega skręceniom w stawie skokowym: wystarczy źle stąpnąć schodząc ze stepa tyłem i...
Mam takie paskudki, tylko w wersji damskiej: http://sklepbiegowy.com/?md=products&id_p=14434&name=buty-asics-gel-nimbus-13-m& Wydają się być OK...
Mam jeszcze takie: http://store.nike.com/us/en_us/pd/nike-free-run-3-running-shoe/pid-653694 Ale w tych czasem po intensywnym stepie bolały mnie stopy, więc teraz co najwyżej biegam w nich z psem. ;)
...
Napisał(a)
I widać dlaczego - Asicsy mają osłoniętego achillesa i naszyty pasek stabilizujący kostkę 

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!