Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Witam wszystkich.
W styczniu będę kończyć 16lat.
Mam 180cm wzrostu, taki też jest przeciętny wrost w mojej rodzinie.
Mam pytanie czy są sterydy które mogą mnie wyciągnąć do góry? Trenuje naturalnie od roku i nie mam zamiaru trenować wspomagając się dopingiem. Chcę tylko wiedzieć czy są jakieś środki które stosując dodadzą mi kilka cm i po odstawieniu ich mój wzrost nie spadnie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705605
Po pierwsze nie ma takiej opcji żeby ktoś przepisał ci hgh Po drugie jak sobie wobrażasz urosnąć a potem zmaleć ? Nie wiem jak teraz , ale za moich czasów takie podstawy były poruszane na lekcjach w szkole .Niestety, z danych naukowych wynika, że wzrost jest uwarunkowany genetycznie i zarówno jego zahamowanie jak i zwiększenie nie jest możliwe . Masz 180 cm i nie jeden chłopak tego wzrostu może pozazdrościć , oczywiście masz jeszcze szanse urosnąć kilka centymetrów jednak to już pozostaje w kwestii genów .
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12438
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
Praktycznie wszystko już zostało powiedziane. Jednak jak chcesz w jakikolwiek wspomóc swoje działania które mają na celu sprawić abyś urosnal to jedyne co możess robić to odżywiać się zdrowo uprawiać spory i dużo wypoczywać. Unikać gownianego żarcia unikać używek i trybu życia który będzie mocno stresogenny dla Ciebie. To w sumie tyle. Ewentualnie uzupełni dietę w witaminę d3 K2 wapń kwasy tłuszczowe omega 3 i magnez. Będziesz miał idealne warunki do tego aby skutecznie wspomóc wzrtis wzwyz organizmu