Szacuny
0
Napisanych postów
63
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
883
Witam wszystkich . Jestem tu nowy i po przeczytaniu kilku postów , chce sie zapisac na jakas sztukę walki.Interesuje mnie sztuka walki która cwiczy Steaven Seagal (nie wiem jak sie ona nazywa , ale pewnie mi zaraz powiecie)lub kick-boxing(Na razie rozciagam stawy).Jestem w tych tematach kompletnie zielony i prosze o pomoc w wyborze.
Szacuny
21
Napisanych postów
5678
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
65565
sztuka walki w której seagal jest mistrzem to Aikido, ale odpuść sobie, musiałbyś trenować bardzo długo zeby mieć z tego pożytek <np na ulicy móc ją wykożystać>
jeśli masz możliwość zapisz się lepiej na kickboxing jest bardziej efektywne i skuteczne
pozdro
Ból jest najlepszym instruktorem tylko nikt nie chce zostać jego uczniem!
================================================
Wejdź - http://www.pajacyk.pl _-=<<--SFD-FIGHT-CLUB-->>=-_
__--__GRUBAS Z UDERZANYCH__--__
Szacuny
17
Napisanych postów
603
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
12851
judo + bjj = chwytacz doskonały
ju jitsu kodokan shin-ryu = wszechstronny fajter doskonały
itp., mozna by jeszcze kilka wyminic. Jesli chcesz cwiczyc przekrojowo to w/w jj (tylko w bytomiu) albo shidokan, chcesz byc chwytaczem doskonalym - judo + bjj, stojkarzem - kick box, boks albo tajski. Tylko pamietaj ze do stojki trzeba miec duza wage i dobre zbudowanie oraz wzrost...
Szacuny
26
Napisanych postów
4636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
22462
Berserkerzy Szczecin, Linke Gold Teamt. Wiecej o tych klubach znajdziesz w dziale Grappling, naucza Cie Bjj a u Berserkow tez chyba kick jest. Bedziesz placil okolo 90 zl na miesiac, i mozliwosc trenowania codziennie, kilku stylow u najlepszych!