Witam. Mam takie pytanie odnośnie dan-ów w bjj w Polsce. Czytałem, że w Polsce najwyższym danem w bjj jest 2 stopień. Jest to dla mnie dość dziwne, że mając jedno z najlepszych bjj w Europie, mnóstwo czarnych pasów nie mamy conajmniej 5 dana. Czemu np taki Piotr Bagiński, który jest trenerem kadry ma tylko pierwszy dan?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Bo wszyscy mają wy...bane na dany
. A tak poważnie to czarny pas w Bjj mówi sam za siebie ,jak dochodza jakieś belki na nim to fajnie i tyle.Piotrek jest trenerem kadry narodowej grapplingu .
Poza tym albo się jest dobrym trenerem albo nie , belki na pasku tego nie zmienią

Poza tym albo się jest dobrym trenerem albo nie , belki na pasku tego nie zmienią

...
Napisał(a)
Jeśli sie nie mylę to Kyra Gracie ma od niedawna 3 Dan :D , a Ty chcesz czwarte dany w Polsce
Zmieniony przez - Mizukage w dniu 2012-06-14 22:03:20
Zmieniony przez - Mizukage w dniu 2012-06-14 22:03:20
...
Napisał(a)
Mnóstwo czarnych pasów? Z tego co wiem jest ich w Polsce ok. 40. A nasze bjj jednym z lepszych w Europie? Nie wiedziałęm :) PS W Bjj na dany sie za bardzo nie patrzy, aby był czarny i już ;)
...
Napisał(a)
Poza tym moze nie chca dawac zbytnio tych 2 danów zebysmy sami sobie czarnych pasów za duzo nie dawali ;p
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!