Siemanko, mam pytanko. Chciałbym zacząć tenować taekwondo, wcześniej trenowałem taja przez rok, i chodzi mi o to jak to jest z tymi stopniami, jak wyglądają egzaminy i po jakim czasie mógłbym je zdawać ??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Najłatwiej na stronie Polskiego Związku Taekwondo Olimpijskiego:
http://www.taekwondo.home.pl/pztkd/zwiazek/egzaminy/oficjalne_wymagania_egzaminacyjne_PZT.xls
http://www.taekwondo.home.pl/pztkd/zwiazek/egzaminy/oficjalne_wymagania_egzaminacyjne_PZT.xls
"Dan" Freestyle Taekwondo & Kickboxing - Emerytowany Doradca w "Stylach Tradycyjnych"
...
Napisał(a)
Egzaminy są 2 razy w roku. Najpierw zaczynasz zdając na 10kup i jest to biały pas potem 9 (żółta belka) a następnie 8kup - żółty pas. Wszystko masz na stronie PZTKD. Na egzaminie wykonujesz podstawowe układy (filmiki z układami - www.sonkal.taekwondo.cz) kopniecia i techniki + ew. testy siły, gibkości i rozbić.
Pozdrawiam!
Edit: Dotyczy to TKD ITF
Zmieniony przez - TACTIQUE w dniu 2007-02-07 16:43:29
Pozdrawiam!
Edit: Dotyczy to TKD ITF

Zmieniony przez - TACTIQUE w dniu 2007-02-07 16:43:29
...
Napisał(a)
Stopnie i kolory paskow roznia sie pewnie w roznych odmianach federacjach TKD a co do egzaminow to tka jak wszedzie jka trener widzi ze kumasz o co chodzi to cie puszcza na egzamin ktory odbywa sie przewaznie 2x w roku+egzaminy na obozach. wiem ze istnieje opcja zdawania na 2 stopnie na raz ale czy jest tak wszedzie to sobie nie dam glowy uciac

Były moderator w Stylach Tradycyjnych Uderzanych i MMA oraz byly czlonek "Elity"
...
Napisał(a)
"Wszystko masz na stronie PZTKD."
Dokładnie to wszystko masz tak jak to widzi PZTKD. A Taekwon-do w Polsce nie kończy się na PZTKD.
Zmieniony przez - wwwaldek w dniu 2007-02-07 19:42:51
Dokładnie to wszystko masz tak jak to widzi PZTKD. A Taekwon-do w Polsce nie kończy się na PZTKD.

Zmieniony przez - wwwaldek w dniu 2007-02-07 19:42:51
...
Napisał(a)
No a jak ma sie to w WTF ??
Chce zacząć we wrześniu
czy na start będę miał biały pas czy na to tez trzeba zdawać
Bo jeśli tak to znaczy że trzeba trenować 2 lata aby mieć żółty pas z zieloną belka :/
Chce zacząć we wrześniu
czy na start będę miał biały pas czy na to tez trzeba zdawać
Bo jeśli tak to znaczy że trzeba trenować 2 lata aby mieć żółty pas z zieloną belka :/
Żyje tak aby bedac orginalem nie umrzeć kopią
...
Napisał(a)
Na start będziesz miał w WTF biały pas.
Co do szybkości zdobywania kolorków - u mnie paru ludzi wiąże się żółtym z belkami lub bez nawet po 3 latach, żyją, nie płaczą z tego powodu i do zieleni im się straszliwie nie spieszy.
Co do szybkości zdobywania kolorków - u mnie paru ludzi wiąże się żółtym z belkami lub bez nawet po 3 latach, żyją, nie płaczą z tego powodu i do zieleni im się straszliwie nie spieszy.
"Dan" Freestyle Taekwondo & Kickboxing - Emerytowany Doradca w "Stylach Tradycyjnych"
...
Napisał(a)
No ja bym chciał mieć żółty po 6 miesiącach a po 1,5 roku zielony i na zawody , wiem że wtedy na zawodach marne szanse ale chodzi mi o sam fakt :) No i pytanie czy był by z tym problem
Aha no i od jakiego pasa ludzie kupują sobie kimona i pasy ?? Bo pewnie taki nowy który lata w full stroju mając ledwo biały pas może być uznany za jakiegoś szpanera ;p
Aha no i od jakiego pasa ludzie kupują sobie kimona i pasy ?? Bo pewnie taki nowy który lata w full stroju mając ledwo biały pas może być uznany za jakiegoś szpanera ;p
Żyje tak aby bedac orginalem nie umrzeć kopią
...
Napisał(a)
Nikt cię nie będzie uznawał za szpanera. Tylko to chyba musisz ustalić z trenerem, bo tak u mnie w klubie było, jak byli bez stopnia, ale problemów żadnych nie robił.
Z zawodami też spokojnie, trener sam cię zwerbuje do zawodów, nie wiem jak to jest w WTFie, ale z tego co wiem, to z żółtym pasem można startowac w zawodach, ale tylko i wyłącznie w walkach przerywanych.
A teraz dużo trenuj, to może zdasz na żółty pas na pierwszym egzaminie.
P.S.
Ten kubraczek to dobok, nie kimono.
Z zawodami też spokojnie, trener sam cię zwerbuje do zawodów, nie wiem jak to jest w WTFie, ale z tego co wiem, to z żółtym pasem można startowac w zawodach, ale tylko i wyłącznie w walkach przerywanych.
A teraz dużo trenuj, to może zdasz na żółty pas na pierwszym egzaminie.
P.S.
Ten kubraczek to dobok, nie kimono.
Ludzie nie karmcie trolli, szczególnie tych dużych. Bo to nienażarte z natury stworzenia.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!