Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Studia dzienne w wieku 24 lat- iść?

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5635

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 261 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2579
Rocznik 91, matura w 2010. Nie byłem później święty. Praca za granicą, potem na czarno, teraz "śmiceiówa" za 1200zł. Mam moralniaka, że przebimbałem 5 lat, ale trudno. Czy w wieku 24 lat wrto iść na studia dzienne? Nie chodzi mi o różnice wieku tylko o to, że teraz jako magister wejde ponownie na rynek pracy w wieku 29 lat- zakładające, że nie będę powtarzać roku co dość mocno obniża szanse znalezienia zawodu. Są tu takie osoby, co poszły później na uczelnie?
2
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464620
Tytuł inżyniera masz po 3.5 roku nauki na studiach. Dyplom dyplomem jak nic nie umiesz to zaraz się kapną że ten dyplom se możesz gdzieś wsadzić.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
Zależy jakie chcesz studia zrobić... Jeżeli socjologię, to sobie daruj. Jeżeli jakiś kierunek techniczny, albo konkretny zawód (prawo, medycyna), to warto.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 9 Wiek 30 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 711
Warto zaczynać. Jestem na 2 roku na pwr i znam kilka osob w Twoim wieku albo jeszcze starszych ktorzy dopiero zaczynaja. Pozostaje tylko kwestia tego czy po tych paru latach przerwy bedzie Ci sie chcialo jeszcze uczyc:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 70 Wiek 33 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9792
jeżeli chcesz zrobić magisterkę i wejść z gołym dyplomem to ja bym odradzał, chyba że naprawdę czujesz się na siłach i nie szkoda ci czasu to wtedy studia typu wspomnianych wyżej.
Ale na prawie i tak pewnie będziesz musiał się zakręcić gdzieś w trakcie studiów na pomagiera żeby móc działać z aplikacją.
W technicznych zwykle też ludzie robią inżyniera i zaczynają pracę + mrg zaocznie.
Medycyna te rycie pełną gębą, zwłaszcza od kiedy jest 5letnia, na pracę i tak nie miałbyś czasu, najwyżej polatać do kliniki na pomagiera.

może warto pomyśleć o swoich zainteresowaniach, ogarnąć perspektywy w tych tematach, spróbować podziałać w tych branżach na niższych szczeblach i zacząć się dokształcać na zaocznych równolegle z pracą? nie muszą być przecież od razu studia, chociażby kurs, szkolenie, uprawnienia, tech uzupełniające?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 261 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2579
Myślę o technologii chemicznej na PŁ. Pracuję w firmie farmaceutycznej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 20120 Wiek 21 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 184405
Ja bym szedł.

Czas i tak upłynie, a lepiej iść na studia w wieku lat 24 niż 34 czy 44, a to też się zdarza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 403 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5747
Jeśli naprawdę masz no oku kierunek (najlepiej techniczny), który cię interesuje to jest sens. Ale jeśli to mają być studia z kierunkiem wybranym na siłę tylko po to, że wydaje ci się że to ambitny kierunek i on zagwarantuje ci pracę w zawodzie to daj sobie spokój.

Ja nie mam studiów i raczej nigdy nie będę miał i nie wyobrażam sobie jak można zarabiać 1200 zł. To praca chyba dla całkowitego lesera
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 69 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1154
Panowie a co sądzicie o kierunku Inżynier mechanik? Jest trudno to skończyć? Ile trwa nauczanie, aby dostać taki dyplom, i co potrzeba aby potem mieć dobrą robotę w tym zawodzie? Interesuję mnie Inżynier Mechanik, znajoma mówiła, że za granicą potrafią zarobić 5.000 Euro miesięcznie, ktoś coś wie więcej na ten temat?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jeżeli nie potrafisz sprawdzić na stronie politechniki z czym to się je, to się nie zabieraj za to.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Krótko i na temat.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 403 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5747
timijs daj se spokoj, jesli zadajesz takie pytania to znaczy ze to nie jest kierunek dla ciebie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pupa i brzuch

Następny temat

silka otwarta caly czas w Warszawie

Spalanie
Polecane artykuły