Szacuny
0
Napisanych postów
192
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1056
No a przepisuje sie melatonine na usypianie. Na mnie GABA plus ta melatonina co kupilem zadzialala od razu. Usypiala a po kilkunastu minutach od zarzycia pojawily sie te skutki uboczne. Jak wzialem raz podwojna dawke to jeszcze mialem cieższy oddech. No i przez kilka dni bylem taki spowolnialy i zamulony troche oraz uspokojony... wiec nie wiem jak to jest ale chyba na mnie zadzialala.
Szacuny
1109
Napisanych postów
1582
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
7060
z tego, co ja sie orientuje to GABA nie powoduje uzaleznienia i mozna spokojnie suplementowac caly rok. osobiscie wrzuce od czasu do czasu przed snem. dawki miedzy 750 a 1500mg.
Szacuny
0
Napisanych postów
192
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1056
Wczoraj zazylem 750 mg GABA plus melatonina i spalem od 16.00 do rana... tak to dziala?
Dzisiaj 2 tabletki czyli 1500 mg i po ok. 30 min poczulem jakos sie dziwnie, ciezki oddech i tak jakby dziwne uczucie ale przedewszystkim ciezko mi bylo oddychac, cos nie tak zrobilem czy co??? Za duza dawka nagle czy powinienem pobrac przez tydzien 750 mg a dopiero potem 1500 mg???
Zmieniony przez - Mma.mk w dniu 2021-03-12 21:32:12
Szacuny
1109
Napisanych postów
1582
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
7060
powiem Ci szczerze, ze nie zaglebialem sie w temat skad sie bierze taki efekt uboczny przy wiekszej dawce. nie wiem, czy jest to cos, co po czasie zniknie przy regularnym stosowaniu, czy jest to jednak jakis sygnal od org, ze trzeba brac mniej, czy moze standardowa reakcja na wieksza dawke. nie mam pojecia.
Szacuny
0
Napisanych postów
192
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1056
Czy jesli po GABA + melatonina mam lepszy sen, budze sie wypoczety, szybciej zasypiam i latwiej mi wstac, jestem spokojniejszy w dzien oraz mam skutki uboczne w postaci spowolnienia, oslabienia i takich jakby zwiatczalych miesni to znaczy ze suplement GABA na mnie dziala czy jest to sprawka melatoniny dolaczanej do GABA w kompleicie?
Szacuny
19
Napisanych postów
176
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
4161
Według książki do fizjologii gaba zjedzona jako gaba nie ma możliwości przejścia przez bariere krew-mózg. Powinna być podana jako proekursor gaby, z ktorego dopiero w mózgownicy powstaje gaba. Są takie leki na receptę. Albo działa melatonina,albo placebo, albo może jednak działa ciężko powiedzieć. Jezeli czujesz że na ciebie działa to widocznie tak jest :)