Witam, mam pytanie co do suplementów na redukcji.
Parę słów wstępu żeby też uniknąć zbędnych komentarzy.
Chcę na poważnie podejść do tematu siłowni, do tej pory ćwiczyłem sporadycznie a głównie tylko po to żeby coś się poruszać i zobaczyć jak to jest (już ok.3/4 miesiące)
Mój cel to to zrzucenie paru zbędnych kilogramów, a głównie są one na brzuchu.
Obecnie posiadam:
Cytrulina, Kreatyna, AAKG, Beta-Alanina, BCAA
Do tego omega 3, D3+K2, Magnez i kompleks witamin.
Niestety przyznaję, że już w sumie na samym początku wpadłem w tą pułapkę zakupienia suplementów bez poprzedniego doinformowania się na ten temat.
Znalazłem rozpiskę tutaj na forum, ale nie wiem czy jest ona adekwatna do mnie oraz do mojej redukcji, mianowicie :
Cytrulina - 3g przed treningiem,
Kreatyna - 5g codziennie, stała suplementacja,
AAKG - 3g tylko przed treningiem,
Beta-Alanina - 4g codziennie, stała suplementacja,
BCAA - 9g przed treningiem
Prosiłbym o pomoc w doborze suplementów jak i doradzeniu co do ilości, czego nie brać i/lub co dodać / zamienić na coś innego.
Coś o mnie:
23 Lata, 177cm wzrostu, 90/91 kg (na czczo po przebudzeniu)
Parę słów wstępu żeby też uniknąć zbędnych komentarzy.
Chcę na poważnie podejść do tematu siłowni, do tej pory ćwiczyłem sporadycznie a głównie tylko po to żeby coś się poruszać i zobaczyć jak to jest (już ok.3/4 miesiące)
Mój cel to to zrzucenie paru zbędnych kilogramów, a głównie są one na brzuchu.
Obecnie posiadam:
Cytrulina, Kreatyna, AAKG, Beta-Alanina, BCAA
Do tego omega 3, D3+K2, Magnez i kompleks witamin.
Niestety przyznaję, że już w sumie na samym początku wpadłem w tą pułapkę zakupienia suplementów bez poprzedniego doinformowania się na ten temat.
Znalazłem rozpiskę tutaj na forum, ale nie wiem czy jest ona adekwatna do mnie oraz do mojej redukcji, mianowicie :
Cytrulina - 3g przed treningiem,
Kreatyna - 5g codziennie, stała suplementacja,
AAKG - 3g tylko przed treningiem,
Beta-Alanina - 4g codziennie, stała suplementacja,
BCAA - 9g przed treningiem
Prosiłbym o pomoc w doborze suplementów jak i doradzeniu co do ilości, czego nie brać i/lub co dodać / zamienić na coś innego.
Coś o mnie:
23 Lata, 177cm wzrostu, 90/91 kg (na czczo po przebudzeniu)