Szukam suplementów, które mogłyby mi pomóc podnieść testosteron, zwiększyć regenerację i energie. Kiedyś brałem DAA przez miesiąc, dawka 3.5g ale nic to nie pomogło. Ćwiczę 6 razy w tygodniu regularnie, dieta 70/30. Aktualnie mam plan masować do okolic 85 kg. Wiem od dawna, że boostery teścia nie są jakieś bardzo mocne, ale chwytam się czego mogę. Może mi ktoś pomóc i doradzić? Podobno rzeczy typu ashwaganda KSM-66, shilajit, boron, d3, zma, forskolin, fenugreek działają, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Nie zależy mi na podniesieniu teścia niewiadomo ile co wiadomo graniczy z cudem, tylko na wyżej wymienionych efektach. Testosteron powinienem mieć w górnej granicy w tym wieku, a on jest bliżej dolnej, mimo zdrowego stylu życia.
1) obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył); ewentualnie opis: 18% bodyfatu, Mesomorfik
2) wiek 21 lat
3) waga/wzrost 81 kg, 185 cm wzrostu
4) staż treningowy 2 lata
5) cel cyklu (jeśli chodzi o cel suplementów to więcej energii, lepsze samopoczucie, wyższe libido i testosteron)
6) stosowane już wcześniej suplementy (ashwaganda, boron, maca, d3 k2, zma, cordyceps, saw palmetto, daa)
7) stosowane wcześniej spalacze - nic
8) suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od -
9) ilość dni wolnych od kreatyny - 0
10) informacje na temat diety (180g bialka/400g wegli/100g tluszczu, 3650 kcal)
11)przewidziane finanse na cykl -
12) uwagi i sugestie -
Badania:
Testosteron całkowity: 489 ng/dl
Testosteron wolny: 3.46 ng/dl
Estradiol: 26 pg/mL
LH: 5,2 IU/L
FSH: 4,1 IU/L
Kortyzol: 18 µg/dl
1) obowiązkowa fotografia sylwetki ( przód lub tył); ewentualnie opis: 18% bodyfatu, Mesomorfik
2) wiek 21 lat
3) waga/wzrost 81 kg, 185 cm wzrostu
4) staż treningowy 2 lata
5) cel cyklu (jeśli chodzi o cel suplementów to więcej energii, lepsze samopoczucie, wyższe libido i testosteron)
6) stosowane już wcześniej suplementy (ashwaganda, boron, maca, d3 k2, zma, cordyceps, saw palmetto, daa)
7) stosowane wcześniej spalacze - nic
8) suplement stosowane przez ostatnie 60 dni wolnych od -
9) ilość dni wolnych od kreatyny - 0
10) informacje na temat diety (180g bialka/400g wegli/100g tluszczu, 3650 kcal)
11)przewidziane finanse na cykl -
12) uwagi i sugestie -
Badania:
Testosteron całkowity: 489 ng/dl
Testosteron wolny: 3.46 ng/dl
Estradiol: 26 pg/mL
LH: 5,2 IU/L
FSH: 4,1 IU/L
Kortyzol: 18 µg/dl