Szacuny
13
Napisanych postów
58
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
336
Cześć,
od jakiegoś czasu zmagam się z bólami kręgosłupa, a ostatnio stwierdzono u mnie dyskopatię. Zacząłem się więcej ruszać, robić odpowiednie ćwiczenia a nawet biegać i jest lepiej, ale zastanawiam się czy są jakieś suplementy, maści które mogą mi pomóc? Lekarz zalecił mi tylko maść końską i silne leki przeciwbólowe w przypadku nasilenia bólu.
Znalazłem w internecie, że suplementy Boswelia serrata(Swanson) i Horse chestnut(Swanson) mają dobry wpływ na stawy i kręgosłup.
Również maść, Aescin i Neuro Terapia żel są dobre przy takich schorzeniach jak bóle kręgosłupa i dyskopatia?
Czy mogę je stosować? Chyba maści i leki ziołowe nie mogą mi zaszkodzić, ale czy są w stanie minimalnie pomóc z dyskopatią(+ odpowiednie ćwiczenia, basen)?
Szacuny
34741
Napisanych postów
25134
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282562
Nie szukaj rozwiązań w suplach - na poczatku musisz odszukać przyczyne dyskomfortu więc udaj się do dobrego fizjo a nie jakiegos czarodzieja i niech się oglądnie , zaleci jakies ćwiczenia
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
witraj, jezeli w kjejsce bolu, kontuzji wdal sie stan zapalny, to jak najbardziej wykorzystac mozna suplementacje, ktora wspomoze wyleczenie ogniska zapalnego, wiec kurkumina, boswellia, omega 3 przyda sie w celu zlagodzenia stanu bolowego nie ma co sie wiec bronic przed suplami w tym przypadku fajnie sprawdza sie rowniez dodatek msm, zerknij na nasz nowy kolagen https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Collagen_Premium-opis40198.html sam obecnie stosuje jako element uzupelniajacy dietke przy ciezkich treningach jak znalazl
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6313
Napisanych postów
78010
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
766861
Podstawą w Twojej sytuacji będzie wizyta i konsultacja z fizjoterapeutą. W zależności od tego jak daleko posunięty jest problem, to niestety może być konieczna rehabilitacja stała już do końca życia. Oczywiście o ile chcesz jeszcze trenować i prowadzić aktywny tryb życia.