Może zacznę od mojej historii i budowy ciała:
Moja waga obecna wynosi 75kg przy wzroście 1,79m . Jestem juz 30 dni na diecie (5 posiłków dziennie, produkty proste nieprzetworzone, owoce,warzywa , drób i woda), schudłem z 80 kg tj. wyżej wymieniłem na 75kg. Mam tendencję do tycia , może nie aż tak dużą ale przed dietą miałem dość duże sadło a chude ramiona - nieciekawie. Moim celem jest zgubienie oponki brzusznej co jest ciężką sprawą ale powoli schodzi i nabranie odpowiedniej budowy ciała - dlatego ćwiczę A6W ( 26 dzień już) a potem pomki itd.
Mój problem taki że po treningach ktore trwaja teraz ok. 47 min dosc intesywnie, pojawia sie zmeczenie organizmu, codzienny trening 6 weidera powoduje że jestem zmeczony, zrobiłem sobie przerwe i po 3 dniach bylo lepiej ale juz nastpnego dnia nie dawalem rady- zrobiłem do końca ćwiczenia ale z wielkim bólem bez satysfkacji - przetrenowanie być może.
Zrobiłem sobie również badania, krwi i moczu, zauważyłem dość duża ilość ketonów w moczu co oznacza miedzy innymi brak węglowadanów w organiźmie - co daje mi info że organizm ma za mało energii.
Pytanie moje jest takie, jaką odżywkę zakupić potreningową ? nie chcę znów przytyć ale też nie chce czuć zmęczenia. Zbyt duża ilość węglowodanów może sprawic przybranie na masie i wrócenie do poprzedniej wagi, natomiast samo białko buduje mięśnie ale nie dostarcza mi energii co mi brakuje wg. zrobionych badań i ogólnego samopoczucia. Myślałem nad odżywką typu BULK czyli pół na pół ale nie wiem czy da mi wystarczającą ilość węglowodanów .
A co jem po każdym treningu ? Zazwyczaj jogurt naturlany z owocami.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź i porady fachowców w tej dziedzinie.
Zmieniony przez - MichuOz w dniu 2017-07-13 14:31:15