Czytam własnie skrypt pewnego kursu dietetycznego i wynalazłem taką informację : Przez wiele lat kulturyści spożywali surowe jaja, głównie białka. "Badania naukowe dowodzą, iż surowe białko jest dla organizmu praktycznie niewchłanialne!!! A dodatkowo można narazić się na salmonellę. Dlatego z tych zabiegów radzą zrezygnować. Dużo korzystniejsze jest skonsumowanie jaja lekko ściętego, np. ugotowanego na miękko lub jajecznicy" Mógłby ktoś się do tego odnieść? może widzieliście takowe badania?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
jesli juz ktoś chce jesc surowe jaja (wraz z białkiem, bo żóltko mozna bez obaw, jak chocby w tatarze), to nalezy miec jaja od szczesliwych kur, ekologiczne, z wolnego wybiegu i dokladnie umyc skorupke
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
ale i w szczęśliwym kurniku może trafić się kogut casanowa nosiciel salmonelli ;)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!