Mam pytanie: czy suszenie w piekarniku np. jabłek w plasterkach jakoś zmienia ich wartość odżywczą? Wiem że 100g świeżych nie ma tyle samo kcal co 100g suszonych bo suszone są lżejsze, ale czy np 1 jabłko świeże ma ich tyle samo co to samo jabłko ususzone? I jak to jest z cukrami podczas suszenia owoców???
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
jesli ich nie przegrzejesz to sklad nie ulega powaznym zmianom, ale osobiscie radzil bym Ci suszyc jablka w specjalnej suszarce elektrycznej, nie wiem jak teraz ale kiedys najtansze takie suszarki kosztowaly okolo 30 zlotych, wiem kolejny grat w domu ale mozesz w niej suszyc takze grzyby, banany i inne owoce. Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
a po co jabłka suszyć przecież tak drogie nie są
http://www.sfd.pl/chucknoris_/masa_z_półobrotem-t424885.html DZIENNIK TRENINGOWY ZAPRASZAM
http://www.sfd.pl/BLOG_Nawet_parówka_dęta_raz_w_roku_ma_swoje_święta_by_chucknorris-t484710.html
BLOG TREC ZAPRASZAM
NIE POPRAWIAM DIET I TRENINGÓW NIE ZNAM SIĘ NA TYM
...
Napisał(a)
jak ktos ma jabluszka w ogrodzie to sie oplaci
a najlatwiej suszyc w takiej suszarce do owocow,warzyw i grzybkow. U mnie niedawno rodzice kupili zeby grzybki suszyc i kosztowala cos ok.70-80zl .ale sa drozsze i tansze.Zalezy od firmy i pewnie tez ilosci przegrodek. W piekarniku oczywiscie tez da rade

www.pajacyk.pl
-----------------------------
----------------------------
...
Napisał(a)
Pamietajmy o jednym, jezeli mowimy o suszeniu owoców i w dodatku mówimy o tym w dziale 'odżywianie', należy zazncaczyć, ze suszone owoce są parokrotnie bardziej kaloryczne od świezych!! Dla porownania jabłka przed suszeniem mają na 100g 10ww i 46kcal a po : 52ww i 240 kcal
O tym trzeba pamietac!!
O tym trzeba pamietac!!
www.blog.myfit.pl - EKSTREMALNA REDUCKJA ! DORADŹ|SKOMENTUJ
...
Napisał(a)
nie chodzi nawet o koszt suszarki a o zuzycie pradu - gaz mam na ryczałt :) wiem ze na 100g będzie wiecej bo na ta sama wage co 1 jablko swieze wczodzi z 5 suszonych albo i wiecej tylko chodzi mi o to samo jablko przed i po ususzeniu. :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!