Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
102
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
3692
Witam, co byście mogli polecić na syfy ? Mam lekka wysypke na cyklu a po cyklu pewnie będzie troszkę gorzej. Jesteście w stanie polecić coś skutecznego? Dostałem wysypki na twarzy i klatce piersiowej.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - KaeM93 w dniu 2017-02-12 07:56:37
Szacuny
22
Napisanych postów
562
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
9994
A dlaczego ma nie mowic ? Jak pojdzie prywatnie np, do dermatologa to jak powie po czym ma syfy to szybciej go wyleczy niz jak bedzie sciemnial. Takie moje zdanie ;p
Szacuny
1576
Napisanych postów
56736
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
264394
Izotek to jest masakra. Raczej bralbym pod uwagę jako ostatecznośc.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.
Szacuny
88
Napisanych postów
1946
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
36723
Co do izotka jak wyżej Rafał powiedział. Bardziej bym go stosował ostatecznie już na poważne zmiany, wulkany jakieś ropniaki itd. Wrzuć na razie cynk. Sam stosuje "cynek" z apteki + zma i jestem zadowolony no i przede wszystkim dbaj o higienę i zadbaj o dietę.
Szacuny
3841
Napisanych postów
4473
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
182558
Na wypryski skórne na poczatek cynk tylko juz w wiekszej dawce powiedzmy ??? no wlasnie nie wiem ile ważysz bo nie ma ankiety. Niby po co ankieta ale waga by sie zdala chociaż i kilka info o Tobie. Ja przy 115kg potrzebuje okolo 60mg cynku ed nie liczac oczywiscie tego z pozywenia dodatkowo który wpada. Z mydłami bym jeszcze nie kombinował tylko jak zwykłe zele po prysznic Ci szkodza to zwykle białe mydło do twarzy.
Przynajmniej u mnie zawsze sie sprawdzalo.
Podro Milczex ( juz miałem napisac bynajmniej )
Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2017-02-12 13:24:07
Szacuny
1576
Napisanych postów
56736
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
264394
Mydło Protex mi kiedyś trochę pomogło. Myślę że na początek nie zaszkodzi spróbować.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.
Szacuny
22
Napisanych postów
562
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
9994
Ja bym nie bawil sie w cynki. Odrazu poszedl do dermatologa, niech Ci cos przepisze jak bd pomagalo to dobrze, jak nie to zrob posiew i wtedy wieksze pradopodobienstwo, ze lek pomoze. Jak mnie wysypalo to probowalem cynk, mydlo siarkwoe itp itd i gowno pomoglo tylko czas stracilem. Tak mnie wysypalo, ze nie bylo sensu nic innego brac tylko jak poszedlem do derma(oczywiscie tez w ch** zwlekalem i probowalem sam sie leczyc) to odrazu chcialem izo. Obecnie biore 60mg ed i jedynie mam suche usta no i troche stawy dostaly, ale z nimi juz problem byl przed izo. Moze sprobowac tak jak Ci radza wyzej, ale jak nie bd pomagalo odrazu lec do derma i nie trac czasu.
Szacuny
3841
Napisanych postów
4473
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
182558
A skad wiesz jak wyglada ten jego trądzik? Moze wywalilo mu estro i kwestia ustabilizowania hormonów wiec zaczałbym małymi kroczkami a nie od razu Izo. Dla mnie taka opinia to tak jakby kazdemu który podejrzewa ze jest alkoholikiem i chce rzucic rzekomo nałóg który jeszcze nie jest stwierdzony przez specjaliste od razu przepisywanoby Relanium