Randy przecież wiadomo że Pudzian na rzeźbie by miał mniejszego bicepsa, ale gadaliśmy o tym, czy obecnie Pudzian ma takiego bicepsa (przy swoich 130-135 kg) jak Arnold.
Nie wyskakuj mi więc koleś, z twierdzeniami których nie powiedziałem.
W końcu Pudzian podaje swoje w miare aktualne wymiary, a Arnold podawał swoje rekordy. Nikt raczej się nie chwali swoimi minimami, chyba że juz podaje oba wymiary (okres startowy i poza).
Pudzian na masie ma około 140 kg (a i tak ma wtedy dosyć ładną rzeźbę w porównaniu z kulturystami którzy wygladają wtedy jak świnie często). Gdyby chciał starować na zawodach kulturystycznych, pewno wyskoczyl by z masa około 120 kg. Te dodatkowe 12-15 kg miałby w nogach i brzuchu w porównaniu z Arnoldem (nawet mimo tego że spadły by mu obwody przez spadek 20 kg na zawody).
Spadł by tez Pudzianowi biceps z tych 56 cm na około 52-53 pewno, i klata nieco poniżej 145 cm.
Czyli góre by miał na zawodach taka jak Arnold na zawodach, a te dodatkowe 12-15 kg więcej by miał w brzuchu i nogach głównie.
Akurat na Pudzianie takie porównanie można zrobić, na innych Strongmenach juz nie bardzo. Bowiem wtedy nie wiadomo ile te grubasy noszą za dużo w brzuchu, czy tylko 7 czy też 20 kg. U kogoś takiego jak Pudzian, gdy widać
mięśnie (brzucha i inne) nawet na masie, można to dosyć łatwo ocenić.
---
A co do obwodu pasa.
Mam dwie kumpele modelki.
Ona w najwęższym miejscu talii (jak i te najbardziej znane)
maja zazwyczaj 60-62 cm.
W pasie troszke więcej!
A sa to wręcz kościotrupy jak je zobaczysz na żywo, musza być tak chude, bo zdjęcia troszkę pogrubiają - przez to że brakuje 3-ciego wymiaru.
Normalnie chudz kobieta ma około 70 cm w pasie.
Normanie chudy (bez zbedyn kg po prostu) facet ma około 80-85 cm.
To są wytyczne anatomiczne....
Ja mam na "mojej rzeźbie" (dosyć słabej

) około 85 cm, na masie prawie 100 cm :)
I to dlatego nie wierze w jego 73 cm.
Być może na bardzo wciągnietym brzuch (jak na tej fotce) i barrrrdzo mocno naciągniętym centymetrze - udało mu się tylko tyle ścisnąć, ale to trochę naciąganie wyniku :)
Mniejsza z tym, przeciez napisałem że obecnie nawet kulturyści mają nieco większą talię.
A co do tej ostatniej fotki jeszcze
Mam kilka swoich fotek, miedzy innymi z tekiej pozycji (bokiem brzuch). I mimo tego że mam obecnie około 95 cm w pasie - to na wciągnietym brzuchy wygladam z boku jak patyk - więc ta fota wcale mnie nie przekonuje do jego 73 cm
Przed chwila z ciekawości zmierzyłem sobie obwód brzucha na "normalnym" i wciągnietym brzuchu - wyszło ponad 10 cm różnicy

(95-85)
-----
ps. I nie czepiam się Arnolda, uważam że obecie kulturyści sa za klocowaci. Ideał byłby troszkę cięższy od Arniego (bo miał zdecydowanie za małe nogi).
I na mój gust przy 188 cm powinno to być waga startowa kulturystów - 120 kg
a kolesi 180 cm - 110 kg.
(najbliżej tego był FLEX - jego sylwetka/proporcje powinna być naśladowana).