Witam,
przegladalem archiwum w celu znalezienia odpowiedzi na to pytanie ale nigdzie nie znalazlem.
Otoz ostatnio zaczalem chodzic na silownie i cwicze zgodnie z grafikiem, ktory kiedys rozpisal mi trener. Wyglada to mniej wiecej podobnie do tych wszystkich prezentowanych na forum.
I dzien - klatka, biceps
II dzien - nogi, triceps
III dzien - plecy, barki
treningi 3x /tydzien i pomiedzy kazdym jeden dzien przerwy.
Natomiast ostatnio znalazlem w archiwalnym magazynie FORMA styczen-luty 2003, artukul "Sylwetka do wiosny". Wg tego co oni proponuja w 3 miesiace mozna wypracowac smukla i silna sylwetke.
Podzielili oni trening na 3 fazy. Jedna faza to jeden miesiac.
W I fazie robimy nastepujace cwiczenia 3 dni w tygodniu (pon-sr-pt)
3 serie x 12-15 powtorzen.
1. Plecy - przysiady ze sztanga
2. Nogi - wykrok z przysiadem
3. Plecy - przyciaganie ciezaru pionowe
4. Uda - zginanie nog w pozycji lezacej
5. Klatka piersiowa - wyciskanie sztangi na laweczce
6. Barki - wyprost ramion ze sztangielkami
7. Grzbiet - odginanie grzbietu i nog lezac na brzuchu
8. Brzuch - unoszenie tulowia
Podaje tylko jedna faze cwiczen dla pierwszego miesiaca aby zobrazowac jak wygladaja treningi. Jakby ktos byl zainteresowany moge podac dwa kolejne miesiace. Ale chodzi o to, ze w kazdym miesiacu sa inne cwiczenia i pracuja inne miesnie. Np w drugiej fazie cwiczymy caly czas biceps.
Moje pytanie brzmi, czy taki trening jest faktycznie dobry, czy nie lepiej jednak cwiczyc tradycyjnie (w kazdy dzien inna partia miesni).
Nie zalezy mi na czasie i nie musze poprawic sylwetki w 3 miesiace, aczkolwiek przydalo by sie na wakacje lepiej wygladac:)
Z gory dzieki za opinie.
Pozdrawiam
I miesiac cwiczymy 3 dni w tygodniu (pon-sr-pt)kazde cwiczenie 3 serie po 12-15 powtorzen.
przegladalem archiwum w celu znalezienia odpowiedzi na to pytanie ale nigdzie nie znalazlem.
Otoz ostatnio zaczalem chodzic na silownie i cwicze zgodnie z grafikiem, ktory kiedys rozpisal mi trener. Wyglada to mniej wiecej podobnie do tych wszystkich prezentowanych na forum.
I dzien - klatka, biceps
II dzien - nogi, triceps
III dzien - plecy, barki
treningi 3x /tydzien i pomiedzy kazdym jeden dzien przerwy.
Natomiast ostatnio znalazlem w archiwalnym magazynie FORMA styczen-luty 2003, artukul "Sylwetka do wiosny". Wg tego co oni proponuja w 3 miesiace mozna wypracowac smukla i silna sylwetke.
Podzielili oni trening na 3 fazy. Jedna faza to jeden miesiac.
W I fazie robimy nastepujace cwiczenia 3 dni w tygodniu (pon-sr-pt)
3 serie x 12-15 powtorzen.
1. Plecy - przysiady ze sztanga
2. Nogi - wykrok z przysiadem
3. Plecy - przyciaganie ciezaru pionowe
4. Uda - zginanie nog w pozycji lezacej
5. Klatka piersiowa - wyciskanie sztangi na laweczce
6. Barki - wyprost ramion ze sztangielkami
7. Grzbiet - odginanie grzbietu i nog lezac na brzuchu
8. Brzuch - unoszenie tulowia
Podaje tylko jedna faze cwiczen dla pierwszego miesiaca aby zobrazowac jak wygladaja treningi. Jakby ktos byl zainteresowany moge podac dwa kolejne miesiace. Ale chodzi o to, ze w kazdym miesiacu sa inne cwiczenia i pracuja inne miesnie. Np w drugiej fazie cwiczymy caly czas biceps.
Moje pytanie brzmi, czy taki trening jest faktycznie dobry, czy nie lepiej jednak cwiczyc tradycyjnie (w kazdy dzien inna partia miesni).
Nie zalezy mi na czasie i nie musze poprawic sylwetki w 3 miesiace, aczkolwiek przydalo by sie na wakacje lepiej wygladac:)
Z gory dzieki za opinie.
Pozdrawiam
I miesiac cwiczymy 3 dni w tygodniu (pon-sr-pt)kazde cwiczenie 3 serie po 12-15 powtorzen.