120 g skrobii ziemniaczanej
60 g maki gryczanej
50 g naki ryzowej
2 zoltka
30 g ksylitolu
120 g masla
Masa:
1 kg jablek
Lyzka skrobii ziemniaczanej
Cynamon
Pianka:
3 bialka
Budyn wanilowy bez curky 40 g
20 g ksylitolu
40 g oleju rzepakowego
Skladniki na ciasto zagniesc. 3/4 ciasta wylozyc na blaszce na papierze do pieczenia, podziurkować widelcem. Podpiec ok 20 min w 180 stopniach.
Jablka obrac i zetrzec na tarce. Wlozyc do garna, dodac cynamon i gotowac do odparowania wody. Na koncu dodac skrobie, wymieszac i wystudzic.
Bialka ubic na sztywno, dodac powoli ksylitol caly czas ubijajac, dodawac proszek budyniowy, ubijac i na koncu wlac olej, ubic do polaczenia.
Na podpieczony spod dać wystudzone jablka, nastepnie pianke i nastepnie reszte ciasta. Piec 30 min gora dol ;)
Makro jednego na 8:
386kcal/ 5b/48w/19,3t





Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-10-22 11:46:22
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html