Szacuny
11182
Napisanych postów
51928
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Mam do wyboru ochraniacz na szczęke górną (7,50 zł)
I ochraniacz na obie szczęki (15 zł)
Który wybrać ? Dlaczego produkuje się 2 wersje ? czym one się różnią ?
Szacuny
9
Napisanych postów
1719
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34084
w szczece na gore latwiej sie oddycha to jest najwieksza roznica, jak przy dopasowywaniu dobrze ja sobie ulozysz to i tak bedzie oslaniac wszystkie zeby.
They are the weakest, however strong, who have no faith in themselves or their own.
Szacuny
3
Napisanych postów
725
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14919
Ja używam pojedynczą-górną i jest OK. Podczas sparingu/walki i tak najbardziej na uszkodzenia narażone są górne zeby więc je trzeba chronić przede wszystkim. Reszta tak jak piszą koledzy powyżej.
Szacuny
13
Napisanych postów
1410
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
13811
Ja mam na obie. Na początku jest problem z oddychaniem, ale z czasem uczysz sie lepiej oddychać. Mam porównanie na sekcji. Jako jedyny mam podwójną i jako jedyny po sparingach nie sapie jak lokomotywa;)
Szacuny
12
Napisanych postów
1388
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
3720
puchatek to ze nie sapiesz jak lokomotywa to raczej zasługa kondycji a nie szczeki :D a ja raczej też polecam pojedynczą (tak bajdełej to ten temat juz pare razy byl)
Caly Czas zastanawiam sie z czego jest panierka przemka
Szacuny
3
Napisanych postów
774
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
5083
Szczęka pojedyncza. Podwójna daje minimalnie więcej ochrony (minimalnie przez duże m!) a sprawia duże problemy w oddychaniu. Gdy zaczynałem trenować ćwiczyłem w pojedynczej którą po pewnym czasie zamieniłem na podwójną, lecz bardzo szybko wróciłem do tej pierwszej :) Wybór jest prosty...
OloKK: "Po to się robi bezkontaktowe sparringi - człowiek przyzwyczajony do braku kontaktu instynktownie
będzie go unikał."
Cavior: "Niewątpliwie. Ale nawet, gdy ktoś nie szuka kontaktu, czasem kontakt znajduje jego... (...)"
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
148
Ja mam pojedynczą bo tak mi wszyscy radzili + wszystkie zęby ( no może prócz mądrości :P) i jestem bardzo zadowolony
Co do tego że Puchatek83 nie sapiesz na sparingach to jakoś mi się to dziwne wydaje :)
Nawet jak ktoś ma świetną kondycję ale się mocno przykłada to i tak się zmęczy. No chyba że jakoś nosem oddychasz albo się nie przykładasz :)