Szacuny
12
Napisanych postów
54
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
652
Trenuje od ponad roku, zależy mi bardzo na rozbudowaniu mięśni przedramienia, progresuje w/g mnie bardzo zadowalająco, mięsnie przedramienia głównie przez podnoszenie gryfu łamanego nachwytem, czuję wtedy najbardziej prace tych mięśni, ale mam pytanie o nadgarstek, bo zona mi dowaliła, ze wszystko ładnie ale nadgarstki to mam jak patyczki )
Moje pytanie czy tu cos da sie zrobić, czy juz po prostu natura mnie obdarzyła takim układem kości że sa blisko siebie i tym samym juz za bardzo w tym miejscu nie da się nic zrobić?
dodam ze przedramie w najgrubszym miejscu to 29 cm, wiem słabo ;) a nadgarstek nie ma nawet co mówić
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34336
Napisanych postów
24291
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
280563
Jak wyżej :) genetyka i zostaje jedynie praca nad przedramionami a cienki nadgarstek może wtedy nawet na plus wpłynąć bo przedramiona będą wydawać się większe jak uda sie je rozbudować
Szacuny
565
Napisanych postów
1511
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
21786
Tak jak koledzy wyżej. Sam mam 30cm w przedramieniu, a ręce mam dosyć długie, także wizualnie super to wygląda. Trenowanie małych partii, jak łydki i przedramiona i praca nad detalami to największa frajda :)
Jak się patrzy na niektóre osoby, to jak przywalą w łąpy to ja Papaye wyglądają, także radzę też z tego skorzystać i uwzględnić przedramię w treningu siłowym, jeżeli wyrażnie odstają :)
Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2023-07-21 11:26:54
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6522
Napisanych postów
77361
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
762978
Niestety, ale nic nie da się zrobić w tym kierunku, aby zwiększyć grubość kości nadgarstka. Jest to uwarunkowane od naszego somatotypu budowy sylwetki. Typowy ektomorfik będzie miał bardzo szczupłe nadgarstki. Plus jest tego jest taki, że jak rozbudujesz resztę partii mięśniowych, szczególnie ramię, to poroporcja między nim a nadgarstkiem będzie na tyle duża, że biceps będzie się bardziej wyróżniał. Co innego w sytuacji osoby o grubym kośćcu. Osobiście również mam około 15-16 centymetrów w nadgarstku.