Cześć! Mam pytanie co do ćwiczenia pleców. Na plecki robię martwy ciąg, podciąganie, wiosłowanie sztangą i wiosłowanie pendleya. Chciałbym żebyście odpowiedzieli mi na jedno pytanko: czy szerokość chwytu np. przy martwym lub wiosłowaniu wpływa na szerokość pleców.? Zależy mi na tym żeby plecy były szerokie i nie wiem czy ma to jakieś znaczenie jak złapie gryf. Łapie go szerzej niż w płaszczyźnie barków, ale nie tak szeroko jak np przy wyciskaniu ( szeroko to łapie drążek przy podciąganiu). Z góry dzięki za pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
W teorii innych chwyt wymusza inną pracę pleców, ale w praktyce te zmiany nie są duże. W mc chwytaj tak, żeby mieć dobrą dźwignię i utrzymać prosto łopatki. W wiosłowaniu Pendleya chwytasz dużo szerzej, niż przy zwykłym wiosłowaniu, więc już masz różne chwyty.
Nie ma takiej zależności, że "im szerszy chwyt, tym szersze plecy", jeśli o to pytasz.
Nie ma takiej zależności, że "im szerszy chwyt, tym szersze plecy", jeśli o to pytasz.
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!