Na pewno ktoś tam mnie powinien kojarzyć z czarnego forum, gdzie przez długi czas prowadzę i prowadziłem dziennik. Także nie chce mi się opisywać wszystkiego po kolei jak było xD w skrócie można to opisać tak:
ćwiczyłem, popełniałem błędy, uczyłem się na nich (nie zawsze, więc niektóre popełniałem kilka razy), zdobywałem wiedzę i tak sobie żyję 2,5 roku. Moja przygoda z siłownią zaczęła się 13 marca 2012 roku. Od niedawna jestem trenerem personalny i instruktorem siłowni, aktualnie szukam pracy i studiuję prawo.
I ankieta, żeby to wizualnie lepiej wyglądało i łatwiej się czytało leniom :D w nawiasach dam liczby, od których zaczynałem dla porównania
Wiek - 21lat
Wzrost – 180cm (179cm)
Waga – 92,2kg (89kg)
Pas – 84cm (92cm)
Talia – 83cm (90cm)
Udo – 64cm (58cm)
Łydka – 43cm (40cm)
Ramię – 41cm (35cm)
Przedramię – 36cm (31cm)
Dieta: – IIFYM - aktualnie 2750kcal / 210-220g białka / 60-70g tłuszczu / 310-345g węglowodanów. Głównie jem 3posiłki dziennie.
Wyniki siłowe:
Martwy ciąg klasyczny - 220kg
Martwy ciąg sumo - 215kg
Wyciskanie sztangi leżąc - 135kg (nie na zaliczenie)
Przysiad - 165kg
Trening:
Generalnie do końca roku chcę poprawić wyniki siłowe, od nowego roku coś będę kombinował fajnego.
Poniedziałek i Czwartek:
1. Wyciskanie sztangi skos dodatni 4x5-8
2. Wyciskanie hantli leżąc 4x8-10
3. Podciąganie na drążku podchwytem 3x5-8
4. Wiosłowanie sztangi nachwytem 3x8-10
5. Pompki na poręczach 3x5-8
6. Przysiad tylni 3x5
7. Brzuch 3s
Wtorek i Piątek:
1. Szrugsy 4x8-10
2. Wiosłowanie hantlami na ławce 3x8-10
3. Wyciskanie żołnierskie sztangi 3x5-8
4. Podciąganie sztangi do brody 4x8-10
5. Uginanie sztangi stojąc 4x8-10
6. Przysiad tylni 3x5
7. Brzuch 3s
Suplementacja:
Generalnie nie lubię poruszać tego tematu, bo wiele osób ma o to ból dupy, nie jestem Jogurtem czy Warszawskim miałem, żeby poruszać to na każdym kroku, ale napisać to jednak trzeba, raz a dobrze - NIGDY nie miałem styczności z SAA / prohomornami / peptydami i generalnie szeroko rozumianymi sterydami (prócz tych na alergie, bo jakiś czas brałem kortykosteroidy ze względów zdrowotnych, tak samo mam inhalator z Fenoterolem, którego muszę użyć raz na jakiś czas). Pisząc, że nie miałem styczności nigdy z dopingiem byłbym kłamcą, bo johimbina i geranium było grane, ale to myślę jak u większości, którzy brali suple jeszcze 2-3lata temu czy dawniej ;]
Z supli lecą - witaminy, minerały, omega 3, zma (kupiłem za groszę), booster teścia (dostałem), białko, spalacz (nic mocnego), kofeina, witamina C, potas, magnez <- aczkolwiek często zapominam czegoś brać :D
Zdjęcia:
Tak to wyglądało po 3-4miesiącach pierwszych, trening w piwnicy, nóg chyba nie robiłem w ogóle, albo coś śmiesznego xD PO REDUKCJI to jestxD ! Z wagą ok. 81kg

Tak to wygląda teraz mniej więcej, zdjęcia z ostatnich 2-3tygodni:

Tutaj zdjęcie z Tomkiem Słodkiewiczem

Tutaj z Akopem Szostakiem:

A tutaj się pochwalę przemianą mojego podopiecznego po pół roku współpracy :D

Różnica wagowa na tych fotach to jakieś 2kg (teraz ok. 90kg)
Gdy do mnie przyszedł jadł około 2000kcal, robił 10x30minut aerobów tygodniowo(+ 5x trening siłowy).
Teraz robiliśmy krótką wycinkę na 3000kcal i 2 interwałach tygodniowo (+ 5x trening siłowy), waga schodziła jak siemasz, bo w miesiąc spadło 5,5cm z pasa i 6kg(dużo wody trzymał, bo na masie było koło 4500kcal, w tym 500-600g WW)a teraz powoli podbijamy kcal i poprawiamy łapy, nogi i barki w szczególności.
W dodatku zmienił mu się trochę tok myślenia i podejście do supli/diety/treningów itd. z czego jestem jeszcze bardziej zadowolony niż z efektów.
Co do "suplementacji" to stosuję jej teraz 5x mniej xD
Filmiki
class="link" target="_blank">Martwy Ciąg 210kg
class="link" target="_blank">Przysiad 165kg
class="link" target="_blank">Wyciskanie sztangi 3x120kg
I tutaj mój świat - ŻARCIE ! :D