Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Szpagat w 5 tygodni (rozpiska) nie wierzysz zobacz

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 71641

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 40
Czyli co mam robić jak chce zrobić szpagat? (nie koniecznie w 5 tygodni) bo jestem tzw dzieciakiem tutaj (14lat) a piszecie że tym można nabawić się kontuzji i jest to szkodliwe.
4
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 20 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 658
rozciągaj się SYSTEMATYCZNIE 3-5 razy w tygodniu(możesz zacząć od 3 i zwiększać co drugi tydzień np)
nie wierz w żadne magiczne rozpiski na szpagat, w twoim wieku bez zbędnych kontuzjogennych ćwiczeń możesz dojść do szpagatu bardzo szybko,
ważne - nie rób ruchów sprężynujących i rozgrzej się przed rozciąganiem - efekty przyjdą same szybciej niż się spodziewasz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 231 Wiek 7 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1023
Ćwiczenia rozciągające polegają na codziennym ćwiczeniu a nie 3-5 razy w tygodniu żeby byłe efekty rozciąga się codziennie, a ja lubię extrymalne ćwiczenia a tak poważnie rozciągać cza się z głową, bo o kontuzje nie trudno
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 16 Wiek 32 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 165
jejku... a po co sie tak meczyc ;O? jestem akrobatka i mam rade... wystarczy sie dobrze rozciagac :) tzn. porobic kilka wymachow nogami w tyl i w bok, codziennie probowac robic szpagatA ;D
a dla tych co im niewiele brakuje... dajcie przednia noge na jakies podwyzszenie i dociskajcie ;D

ja pierwszy raz zrobilam szpagat na pierwszych zajeciach jakiegos tam kolka w szkole... nie wiem skad mi sie to wzielo... bylo zdziwko xD
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 465 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15295
śmieszne
jak ktoś jest rozciągnięty to zrobi szpagat w tydzień jak ktoś b.mało to i pół roku nie starczy. wszystko zależy od poziomu rozciągnięcia z jakiego się startuje!

a próba zrobienia szpagatu już pierwszego dnia może się źle skończyć dla niektórych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1
Według mnie te ćwiczenia są złe..

Robiłam wszystko co było napisane ale to jest chore w pierwszy dzień "Próby zrobienia szpagatu 30x (4 serie, 4*30)" na drugi dzień miałam straszne zakwasy, i bóle pomiędzy żebrami.. Odmawiam tych ćwiczeń.!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
szpagat w 5 tygodni jest jak najbardziej mozliwy. ja jak pierwszy raz zrobilem to zajelo mi ok 3 tygodni ale wtedy mialem niecale 15 lat. obecnie mam 30 i wrocilem do treningow po ponad 3 letniej przerwie cwicze rozciaganie juz ponad miesiac i na razie brakuje mi jeszcze ok 10 cm do pelnego szpagatu. wiec podejrzewam ze w ciagu kolejnego miesiaca zrobie.
jak to juz napisali czas ktory potrzeba na zrobienie szpagatu jest kwestia indywidualna, zreszta rozciaganie kregoslupa jest o wiele bardziej przydatne.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 275 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 16798
pierwszy raz szpagat robilam w zeszłym roku mając 24 lata(mowie o tym jedna noga w przod druga w tyl, bo poprzecznego nei zrobie ze wzgledu na zwyrodnienie stawu) i zajelo mi to tylko ile trwa przerwa switeczna a nie rozciagalam sie jakos tymi systememi tylko po swoemu, nic sobie nie nadwyrężyłam i nie uszkodziłam, bez bólu i kontuzji
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Szacuny 12647 Napisanych postów 31229 Wiek 75 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1136490
Dzięki wytrwałości można dojść do zrobienia szpagatu, niestety ta umiejętność nie jest trwała! Trzeba stale się rozciągać aby ją zachować. Zrobiłem szpagat w wieku 56lat i przerwa dłuższa niż 2 tygodnie powoduje, że zaczynam prawie od początku!
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 3 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 34
Ja się rozciągam 2 lata i jeszcze sporo mi brakuje :( Ćwiczę 3 lub 4 razy w tygodniu, mam 13 lat i jestem bardzo wysoka i chyba w tym jest problem.
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dobrze napisalem??

Następny temat

redukcja

Spalanie
Polecane artykuły