Witam, na poczatku chciałbym powiedzieć iż jest to mój pierwszy post w związku z tym prosze o wyrozumiałość. Od jakiegoś czasu postanowiłem popracować nad swoją sylwetka, wiem ze to troche późno bo mam 21 lat, ale wcześniej warunki były niezbyt sprzyjające. Mam pytanie mam sztange i hantle razem 50 kg żelastwa i chciałbym o rady jakie ćwiczenia wykonywać za ich pomocą aby poprawić sylwetke. Od dwóch miesięcy dokładniej przyjzałem sie temu co spożywam i w maire możliwośći zastosowałem sie do rad z działu odżywianie, w efekcie z 67 kg skoczyłem do 78 kg, w tym czasie ćwiczyłem co drugi dzień za pomocą sztangi i hantelem, ale ostatnio zauważyłem, iż moje ćwiczenia nie przynoszą takich efektów jak na poczatku. Kolega zwrócił mi uwage iż nie nie należy ćwiczyć tych samych partii mieśni w tak krótkim czasie. Wcześniej wykonywałem niemalże kompleksowe ćwiczenia na wszystkie partie mieśni po 4-5 seria w każdej do 10-12 powtórzeń.Zwracam sie z prośbą
o kilka rad odnośnie wykonywania ćwiczeń w domu za pomocą sprzętu którym dysponuje, wiem że przydałoby się udać na śiłownie ale narazie nie dysponuje odpowiednią ilością gotówki. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
o kilka rad odnośnie wykonywania ćwiczeń w domu za pomocą sprzętu którym dysponuje, wiem że przydałoby się udać na śiłownie ale narazie nie dysponuje odpowiednią ilością gotówki. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
1