Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6541
Witam,
Od środy zaczęła boleć mnie szyja/kark. Ledwo co mogę ruszać tą szyją(jak posmaruje Voltarenem to przechodzi na jakiś czas). Nie stało się to od treningu ponieważ ostatnio byłem przeziębiony i miałem przerwę na siłce. Ból jest taki jakby mnie przewiało lub źle bym spał.
Pytanie co z tym zrobić? Czy samo przejdzie? Odpuścić sobie treningi dopóki ból nie przejdzie?
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6541
Ten masażysta jest również fizjoterapeutą - jak wiemy co lepsi i gorsi. Ja natomiast poszperałem trochę w internecie i wydaje mi się, że jest to rwa barkowa....wszystkie objawy mi do tego pasują.
Szacuny
4
Napisanych postów
21
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
1221
Również wydaje mi się, że dopóki sztywność nie minie, lepiej odpuścić sobie treningi. Z doświadczenia wiem, że może to potrwać kilka dni, u mnie był to tydzień. Przez cały ten czas nie mogłam skręcać głowy w prawo. Dało się do pewnego momentu, a dalej czułam jakby „blokadę”. Na szczęście samo przeszło.
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
diabeelek
Witam,
Od środy zaczęła boleć mnie szyja/kark. Ledwo co mogę ruszać tą szyją(jak posmaruje Voltarenem to przechodzi na jakiś czas). Nie stało się to od treningu ponieważ ostatnio byłem przeziębiony i miałem przerwę na siłce. Ból jest taki jakby mnie przewiało lub źle bym spał.
Pytanie co z tym zrobić? Czy samo przejdzie? Odpuścić sobie treningi dopóki ból nie przejdzie?
ledwo możesz ruszać i się zastanawiasz nad treningiem ? odpuść sobie trening i udaj się na konsultacje do specjalisty lekarz ortopeda / osteopata bądź fizjoterapeuta masz reakcje ostrą która prawdopodobnie w ciągu kilku dni 'przejdzie' jeśli chodzi o odczuwanie dolegliwości bólowych , jeśli jednak chcesz żeby z szyją nie było później problemów należałoby zadbać o ten temat.
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6541
Byłem wczoraj u fizjoterapeuty/masażysty - też radził odpocząć póki nie przejdzie. Dzisiaj po masażu jeszcze lekko trzyma ale już ból puszcza. Na razie w takim razie regeneracja. Dzięki za odpowiedzi.
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6541
Jest problem z tą moją szyją. Minął tydzień czasu. Byłem dwa razy na masażu. Po masażu, wszystko było ok. Ból spadł ale nadal się czasami pojawia. Schylając szyję, czuje ból tak jakbym coś naciągał(mięsień/ścięgno). Ile czasu może to trwać?
Szacuny
0
Napisanych postów
55
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
6541
Osoba prowadząca twierdzi, że wg niego to naciągniecie mięśni. Ja natomiast pytam czy to możliwe, że może mnie trzymać ponad tydzień czasu? raz jest dobrze a raz gorzej.