Witam!
Szukam jakieś przystępnej książki o procesie trawienia, napisanej w miarę prostym językiem zrozumiałym dla zwykłego szarego człowieka.
Nie studiowałem biol-chemu i nie mam czasu siedzieć nad tymi podręcznikami akademickimi, gdzie jakieś mądre głowy pisząc książkę, próbują za wszelką cenę utrudnić ludziom naukę, używając samych technicznych (najbardziej wyszukanych) zwrotów.
Ostatnio czytałem "Co z czym? - Prawidłowe łączenie pokarmów" Jana i Inge Dreis (POLECAM) i chciałbym jeszcze bardziej zgłębić wiedzę na temat trawienia.
Dajcie znać co polecacie?
Szukam jakieś przystępnej książki o procesie trawienia, napisanej w miarę prostym językiem zrozumiałym dla zwykłego szarego człowieka.
Nie studiowałem biol-chemu i nie mam czasu siedzieć nad tymi podręcznikami akademickimi, gdzie jakieś mądre głowy pisząc książkę, próbują za wszelką cenę utrudnić ludziom naukę, używając samych technicznych (najbardziej wyszukanych) zwrotów.
Ostatnio czytałem "Co z czym? - Prawidłowe łączenie pokarmów" Jana i Inge Dreis (POLECAM) i chciałbym jeszcze bardziej zgłębić wiedzę na temat trawienia.
Dajcie znać co polecacie?
Nothing Great Comes Without A Sacrifice