...
Napisał(a)
Witam mam 26 lat i mój problem jest następujący otóż każdego dnia odczuwam uczucie zatkanego prawego ucha i codziennie słyszę w nim szum lub coś w tym rodzaju zaczęło się to pod koniec lipca mniej więcej myślałem, że to ucho zatkane od wody z morza bo jednocześnie mnie rwało, więc puściłem krople do uszu na ból, ale niestety szum pozostał do tej pory bardzo to przeszkadza nawet przy zwykłych pompkach bo od razu pojawiają się zawroty głowy a jak robię fbw to ból lub napięcie z tyłu głowy się pojawia. Próbowałem już chodzić do różnych specjalistów laryngolog nic nie stwierdził nie ma ubytku słuchu przepisał jakiś aerozol do nosa i witaminy z grupy B potem byłem u neurologa zalecił zrobić podstawowe badanie krwi i rezonans magnetyczny głowy, a następny specjalista stwierdził że to płyn rdzeniowo-mózgowy coś sie zbiera i powoduje takie dolegliwości i przepisał mi betaserc raz dziennie. Bardzo proszę o pomoc i jakieś wskazówki jeśli ktoś miał podobnie lub jak ugryźć ten temat bo jestem już zdesperowany a od tych szumów miewam ataki paniki i często nie mogę spać lub się nie wysypiam.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Kolego, jeżeli masz problemy z zwrotami głowy i laryngolog/neurolog nie mogą nic poradzić, przyczyną mogą być tzw. otolity.
Poszukaj na Youtube manewr epley'a , do wykonania samodzielnie w domu.
Poszukaj na Youtube manewr epley'a , do wykonania samodzielnie w domu.
...
Napisał(a)
Jeśli to jest uciążliwe aż tak, pozostaje wziąć skierowanie od laryngologa do IFiPS WAWA. Tam Cie przebadają dokładnie i dostaniesz odp co się dzieje, jak temu zaradzić lub jak sobie z tym radzić. Raczej stawiam na klasyczne szumy uszne z którymi nic nie zrobisz, trzeba będzie nauczyć się z tym żyć. Z opisu wynika, że lekarze zrobi swoją robote także pozostaje pójść najwyżej jak się da, do ekipy prof Skarżyńskiego. Lepiej nie da się trafić już w pl.
2
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
Ja mam podobnie i borykam się z tym od najmłodszych lat, też mam taki szum w uszach co jakiś czas, często mam uczucie zatkanych uszu ale też co jakiś czas czuje jak mi się odtyka , też od dłuzszego czasu już jeżdzę po laryngologach itd też do tej pory żaden lekarz nie potrafił nic stwierdzić do czasu aż nie trafił mi się w luxmedzie dobry lekarz , otolaryngolog bodajze , zajrzał do ucha mikroskopem i wykrył u mnie jakieś schorzenie które jest do operowania i możliwe że stąd te problemy u mnie tak więc polecam Ci również dobrego otolaryngologa , żeby zajrzał mikroskopem do ucha i wtedy powinienneś coś więcej wiedzieć się dowiedzieć na temat swojej przypadłości.
...
Napisał(a)
Miałem bardzo podobna sytuację w czasach kiedy pandemia szalała i nie miałem praktycznie żadnej aktywności, chodizlem po lekarzach w tym laryngologach i też nic nie potrafili stwierdzić. Jeden uznał że to może być problem z krążeniem w uchu środkowym, przepisał leki które mają na to wpłynąć (nazwy już nie pamiętam) ale nic nie pomagały. Niedługo po tym jak odpuściłem sobie chodzenie po lekarzach wróciłem do aktywności fizycznej i po każdym treningu problem znikał na parę godzin, aż po około tygodniu calkowicie zniknął. Nie wiem do dziś co się tam działo, a po odpowiedzeniu lekarzowi też rozkładał ręce że można tylko gdybać
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Tak jak erwinoos wspomniał to warto udać się do otolaryngologa bo oni potrafią znacznie więcej niz klasyczny laryngolog z trąbką i latarką do ucha . Szkoda się męczyć i tracić czas na latanie po klasycznych specjalistach , problem moze być z dostępnością dobrego otolaryngologa bo my z synem musieliśmy jezdzić do Krakowa do Prokocimia ( 40 km) bo u siebie w okolicy nie ma szans aby ktoś o takiej specjalizacji przyjmował . U nas rok klasyczni laryngolodzy rozkładali ręce a Otolaryngolog na pierwszej wizycie dał prawidłowa diagnoze
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
DJ_DoDoMiałem bardzo podobna sytuację w czasach kiedy pandemia szalała i nie miałem praktycznie żadnej aktywności, chodizlem po lekarzach w tym laryngologach i też nic nie potrafili stwierdzić. Jeden uznał że to może być problem z krążeniem w uchu środkowym, przepisał leki które mają na to wpłynąć (nazwy już nie pamiętam) ale nic nie pomagały. Niedługo po tym jak odpuściłem sobie chodzenie po lekarzach wróciłem do aktywności fizycznej i po każdym treningu problem znikał na parę godzin, aż po około tygodniu calkowicie zniknął. Nie wiem do dziś co się tam działo, a po odpowiedzeniu lekarzowi też rozkładał ręce że można tylko gdybać
Combo najczęściej Betaserc + Cyto-protectin przepisują.
doping & zdrowie
...
Napisał(a)
monkey22Tak jak erwinoos wspomniał to warto udać się do otolaryngologa bo oni potrafią znacznie więcej niz klasyczny laryngolog z trąbką i latarką do ucha . Szkoda się męczyć i tracić czas na latanie po klasycznych specjalistach , problem moze być z dostępnością dobrego otolaryngologa bo my z synem musieliśmy jezdzić do Krakowa do Prokocimia ( 40 km) bo u siebie w okolicy nie ma szans aby ktoś o takiej specjalizacji przyjmował . U nas rok klasyczni laryngolodzy rozkładali ręce a Otolaryngolog na pierwszej wizycie dał prawidłowa diagnoze
otoz to, potrzeba czasami warto udac sie do specjalisty

...
Napisał(a)
Chyba tak będę musiał zrobić umówić się na wizytę do otolaryngologa bo narazie biorę to betaserc i jest trochę lepiej alw to chyba tylko zwalcza objawy.
...
Napisał(a)
krzykaczDJ_DoDoMiałem bardzo podobna sytuację w czasach kiedy pandemia szalała i nie miałem praktycznie żadnej aktywności, chodizlem po lekarzach w tym laryngologach i też nic nie potrafili stwierdzić. Jeden uznał że to może być problem z krążeniem w uchu środkowym, przepisał leki które mają na to wpłynąć (nazwy już nie pamiętam) ale nic nie pomagały. Niedługo po tym jak odpuściłem sobie chodzenie po lekarzach wróciłem do aktywności fizycznej i po każdym treningu problem znikał na parę godzin, aż po około tygodniu calkowicie zniknął. Nie wiem do dziś co się tam działo, a po odpowiedzeniu lekarzowi też rozkładał ręce że można tylko gdybać
Combo najczęściej Betaserc + Cyto-protectin przepisują.
o to to, dokładnie - betaserc dostałem, ale zerowe działanie u mnie
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
monkey22Tak jak erwinoos wspomniał to warto udać się do otolaryngologa bo oni potrafią znacznie więcej niz klasyczny laryngolog z trąbką i latarką do ucha . Szkoda się męczyć i tracić czas na latanie po klasycznych specjalistach , problem moze być z dostępnością dobrego otolaryngologa bo my z synem musieliśmy jezdzić do Krakowa do Prokocimia ( 40 km) bo u siebie w okolicy nie ma szans aby ktoś o takiej specjalizacji przyjmował . U nas rok klasyczni laryngolodzy rozkładali ręce a Otolaryngolog na pierwszej wizycie dał prawidłowa diagnoze
Jeśli mogę zapytać jaką diagnozę postawił?
...
Napisał(a)
saren_widmomonkey22Tak jak erwinoos wspomniał to warto udać się do otolaryngologa bo oni potrafią znacznie więcej niz klasyczny laryngolog z trąbką i latarką do ucha . Szkoda się męczyć i tracić czas na latanie po klasycznych specjalistach , problem moze być z dostępnością dobrego otolaryngologa bo my z synem musieliśmy jezdzić do Krakowa do Prokocimia ( 40 km) bo u siebie w okolicy nie ma szans aby ktoś o takiej specjalizacji przyjmował . U nas rok klasyczni laryngolodzy rozkładali ręce a Otolaryngolog na pierwszej wizycie dał prawidłowa diagnoze
Jeśli mogę zapytać jaką diagnozę postawił?
pytanie do mnie czy do uzytkownika monkey?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!