Szacuny
2
Napisanych postów
92
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1094
Tak, ponieważ nasza "służbę" zdrowia znam od podszewki i już teraz wiem, że lekarz do którego pójde mnie po prostu "oleje", nawet już teraz sam mogę sobie przepisać lekarstwa, które ten "extra" lekarz by mi polecił.
W ogóle lekarze nie są dla mnie zbyt mili i wcale tego nie ukrywają. Nawet nie chce mi się rozpisywać na ich temat ...
Szacuny
7
Napisanych postów
238
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19814
Widze, ze każda szkoła inna. Mi dermatolog(z tytułem dr:D) kazała jeść tetralysal po głownym posiłku( czyli u zwykłego zjadacza chleba-obiad). Naprawde szkoda niszczyć flaków łykając go na pusty żołądek(antybiotyk jest hepatoksyczny).
Szacuny
27
Napisanych postów
56
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
224
Tetralysal przyjmujemy na czczo zeby wyeliminowac zjawisko chelatowania z jonami metali - wapn, magnez, zelazo. Wtedy malo co sie wchlonie i nasila sie nieprzyjemne dolegliwosci ze strony przewodu pokarmowego. Najlepiej przyjmowac probiotyk ok 2 h po kazdej tabletce zeby odnowic flore bakteryjna. Co do odzywek: nikt nie bada interakcji z suplementami bo jest ich za duzo i czesto sklad nie do konca jasny. Najlepiej jak rozdzielisz antybiotyk od suplementow np zjesz je 1h przed antybiotykiem lub 2 godziny po. Chodzi o to zeby przeciwdzialac ewentualnej interakcji bo jakby cos ze soba reagowalo to nie bedzie pozytku ani z leku ani z suplementu.
Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
26
Biore lek tetralysal 1 miesciac mam brac jeszcze 2 .mam 15 lat i tu mam pytanko czy przy braniu tego leku mozna pić alkohol?? niedlugo sylwester i nie wiem czy moge sie napic czy nie(czy nawet male ilosci np.2-3 piwka zaszkodza nie mowiac juz o wodce)
Prosze pilnie o odpowiedz